Tarih: 25.07.2024 10:06

ABD, Çin ve Rusya arasındaki normal ticaret ilişkilerini baltalamamalı

Facebook Twitter Linked-in

Çin'in ABD Büyükelçiliği sözcüsü TASS'a yaptığı açıklamada, Washington'ın Pekin ile Moskova arasındaki normal ekonomik ve ticari ilişkileri baltalamaması gerektiğini söyledi.

Liu Pengyu, ABD'li bir diplomatın, Pekin'in Rus savunma sanayisine yardım sağlayarak Ukrayna'daki Moskova'nın özel askeri operasyonunu desteklediği yönündeki iddiaları üzerine yaptığı yorumda, "Çin'in, Rusya da dahil olmak üzere tüm ülkelerle eşitlik ve karşılıklı çıkar temelinde normal ekonomik ve ticari alışverişlerde bulunma hakkı baltalanmamalıdır" dedi. Pengyu, ABD'nin iddiasına göre istikrarsızlaştırıcı bir etki yaratan bu durumun, Pekin'in Ukrayna'da Rus savunma sanayisine yardım sağlayarak Moskova'nın özel askeri operasyonunu desteklediği yönündeki iddiaları üzerine yorumda bulundu.

ABD makamlarının, Çin'in Rus savunma sanayi kompleksine ticari destek sağladığı yönündeki iddialarının hiçbir temeli olmadığını belirten bir sözcü, şunları kaydetti:

"ABD, Çin ve Rusya arasındaki normal ekonomik ve ticari alışverişlere karşı asılsız suçlamalarda bulunurken Ukrayna için yardım yasasını yürürlüğe koyuyor. Bu yaklaşım ikiyüzlü ve sorumsuzdur ve Çin buna kesinlikle karşı çıkıyor," dedi Liu Pengyu.

 

Sözcü, Çin'in her zaman "nesnel ve adil bir duruş sergilediğini, barış görüşmelerini aktif olarak teşvik ettiğini ve siyasi bir çözümü kolaylaştırdığını" belirtti. "Gerginliği körükleyerek bencil kazançlar elde etmeyi amaçlamıyoruz, ayrıca hiçbir tarafa silah sağlamıyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —