-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Arakçi: Müzakereler nükleer dosyayla sınırlı, füze pazarlığı yok
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Washington ile yürütülen dolaylı müzakerelerin yalnızca nükleer dosyayla sınırlı olduğunu belirterek, uranyum zenginleştirmenin İran'ın vazgeçilmez hakkı olduğunu vurguladı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile Umman aracılığıyla yürütülen son görüşmelerin "iyi bir başlangıç" olduğunu belirterek, müzakerelerin yalnızca nükleer program çerçevesinde ele alındığını söyledi.
Arakçi, uranyum zenginleştirmenin İran için tartışmaya açık olmadığını, bu faaliyetin ülkenin meşru hakkı olduğunu ve devam edeceğini ifade etti.
Maskat'ta gerçekleşen ve İran ile ABD heyetlerini bir araya getiren görüşmelerin ardından konuşan Arakçi, ikinci tur müzakereler için henüz net bir tarih belirlenmediğini ancak her iki tarafın da sürecin yakın zamanda devam etmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu aktardı.
Zenginleştirmenin sıfırlanmasının kesin olarak gündem dışı olduğunu vurgulayan Arakçi, zenginleştirme seviyesinin İran'ın ihtiyaçlarına göre belirleneceğini ve üretilen zenginleştirilmiş uranyumun ülke dışına çıkarılmayacağını söyledi.
Füze programına ilişkin açıklamalarında net bir dil kullanan Arakçi, bu konunun tamamen savunma amaçlı olduğunu ve ne şimdi ne de gelecekte müzakere edilmeyeceğini dile getirdi.
Müzakerelerin tehdit ve baskıdan uzak bir zeminde yürütülmesi gerektiğini belirten Arakçi, olası bir savaş ihtimaline karşı İran'ın hazırlıklı olduğunu, ancak önceliklerinin çatışmayı önlemek olduğunu kaydetti.
Arakçi ayrıca, ABD'nin İran'a yönelik geçmiş askeri saldırılarına rağmen yeniden müzakere masasına dönmek zorunda kaldığını belirterek, kalıcı bir sonucun ancak karşılıklı güven ve kazan-kazan esasına dayalı gerçekçi görüşmelerle mümkün olacağını ifade etti. (İLKHA)
Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı
Fenerbahçe’de Tedesco krizi
Dünyada petrol alarmı! İran Savaşı petrol fiyatlarını uçurdu
Erdoğan: Ülkemizi ateş çukurundan uzak tutmak istiyoruz
Bayramda indirim, bayramdan sonra zam!
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Bilgi Çağında Cehaletin Altın Yılı
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
ZİNCİR MARKETLERE ‘PATLICAN’ RESTİ: “ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE SOFRALAR BOŞ KALIR!”
Erzurum’u Anlatanlar, Erzurum’u Yaşayanlar
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
İran İsrail’e Misilleme Saldırısını Yoğunlaştırdı: Shoham ve Tel Aviv Bölgesi Vuruldu
Her Şeyimiz Hızlı, Vicdanımız Yavaş
İsrail’de Füzelerle Kâbus Gecesi: Tel Aviv Yangınlarla Sarsıldı
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
ABD’den İran’a “Hayalet” Operasyonu: B‑2 Bombardımanları Sahada
Bakan Gürlek: “İnsanlar Sürecin Adaletine İnandığında Güven Artar”
CHP Lideri Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Toplantısında Barış ve Demokrasi Vurgusu Yaptı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Yükleniyor











