Tarih: 22.10.2024 14:08

Avrupa ve ABD grupları birbirine girdi!

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüyle birlikte FETÖ’de liderlik ve para kavgası da başladı. Avrupa ve ABD grubu örgütte liderlik için birbirine tehdit ederken, uzun süredir örgüt içerisindeki bölünmeler ve gruplaşmalar da Gülen’in ölümüyle gün yüzüne çıktı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, sağlık durumunun kötüleşmesi ile birlikte örgüt içinde "Uzun Cevdet" lakabıyla bilinen Cevdet Türkyolu’nun kontrolüne geçti. Türkyolu, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Gülen’e sağlıklı gibi görünmesi adına ilaç verdi, örgütteki dağılmayı engellemek için de daha önce çekilen videoları yeni gibi yayınladı.

 

 

Türkyolu, hem Gülen’i hem de örgütün parasını kendine göre yönetebilmek için örgüt elebaşını Pensilvanya’daki çiftlikten kaçırıp damadının evine götürdü. Örgütün üst yönetimi öncesinde ölüm haberini gizli tutmak istedi. Tartışmaların ardından daha büyük krize neden olabilecek düşüncesiyle ölüm haberinin saklanamayacağı kararı alındı. Uzun süredir örgüt içerisindeki bölünmeler ve gruplaşmalar da Gülen’in ölümüyle gün yüzüne çıktı.

FETÖ'DE 'PARA' KAVGASI

Hürriyet Gazetesi'nden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; Örgütün başına kimin geçeceği, örgüt parasını kimin yöneteceği kavgası başlarken, Gülen’in kara kutusu olan Türkyolu’nun gücü elinde tutmaya çalışması da örgüt içerisinde büyük rahatsızlık yarattı. Örgüt parasını zimmetine geçirerek kontrolsüz bir şekilde zenginleştiği belirtilen Türkyolu’nun örgüt üst yönetimi tarafından istenmediği belirtildi. Örgütün sahip olduğu büyük servet için kavgaya başlayan örgüt üst yönetiminde yer alanlar paranın kontrolünü ele geçirmek istiyor. Ancak para kontrolünün büyük ölçüde Gülen’in yanından ayrılmayan Türkyolu’nda olduğu, bu nedenle de gücü elinde bulundurduğu öğrenildi.

'GEREKİRSE ÖRGÜTTEN AYRILIRIZ'

Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz, ABD ayağını yöneten Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan’ın örgütün yeni lideri olarak isimleri ön plana çıkıyor. Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz’ın “Gerekirse Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılırız” diyerek ABD tarafını tehdit ettiği belirlendi. Örgüt içindeki liderlik kavgasının şantaj ve suikastlere varacak boyutlarda olduğu da öğrenildi.

PERİNÇEK: FETULLAH'I DEĞİL NATO'YU CEHENNEME YOLLAYALIM

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fetullah Gülen'in ölümünü değerlendirdi. TV100'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Perinçek, FETÖ'nün bir Gladyo yapılanmasını olduğunu ayrıntılı olarak anlattı ve "Bakın Fetullah hocayı cehenneme yollamak yerine NATO'yu cehenneme yollasak çok daha akıllı hareket ederiz. Ben diyorum ki NATO'nun ateşi bol olsun, NATO'yu cehenneme yollayalım. Sonuç itibarıyla FETÖ yeraltı NATO'sudur. FETÖ'ye sövmek saymak çok kolay ama NATO'ya karşı tavır almak pek mümkün değil" dedi.

FETÖ'nün Amerika Birleşik Devletleri'nin Türk devleti içindeki silahlı örgütlenmesi olduğunu anımsatan Perinçek şöyle devam etti: "Bu örgütle biz ta 1970'ten beri mücadele ediyoruz. Bunun bir terör örgütü olduğunu belirtiyoruz. Fetullah Gülen terör örgütü adını koyan da biziz. O zaman 'Hayır bu terör örgütü falan değil, bu bir cemaattir. Hizmet için yardım topluyor' gibi görüşler vardı. Hatta Yargıtay kararı vardı, hani bunun silahı, hani bunun külahı diye... O zaman biz dedik ki bunun silahları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin depolarında, Türk polisinin cephaneliklerinde... Nitekim 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün silahları TSK'nın hava meydanlarından kalktı, tankları ardiyelerden çıktı ve orada ABD'nin devletin içinde yaptığı bir yeraltı örgütlenmesi olduğunu nihayet 15-16 Temmuz gecesi olduğunu anladık, kavradık."

'SADECE ABD'DEKİ OKULLARDAN 200-250 MİLYON DOLARLIK PARA AKIŞI VAR'

15 Temmuz'un yıl dönümünde, FETÖ'deki para kavgasını Hürriyet'teki köşesine taşıyan Hande Fırat, şunları ifade etmişti:

"Bir süredir FETÖ içindeki kavga, elebaşının kandırılarak, Pensilvanya’daki çiftlikten çıkarılması herkesin malumu. Peki Türkiye’de etkisini yitiren ama ABD ve Avrupa’da rahat rahat yaşayan terör örgütünün içindeki kavganın nedenleri neler?

FETÖ elebaşının sağlık durumu ağırlaşıyor. Böbrek, şeker gibi hastalıkların yanında demans hızla ilerliyor. Edinilen bilgilere göre elebaşı Fethullah Gülen’e yanındakiler sürekli çocukluk anılarını anlattırıyorlar. Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve Batı'daki atamaları kimin yapacağı...

Para deyip geçmeyin, maddi kaynakları büyük. Sadece ABD’deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bu para ile de bitmiyor. Ayrıca mülkleri, dükkanları yani taşınmaz malları var. Türkiye’den bir para akışı yok. Türkiye’den yeni eleman da devşiremiyorlar. Örgüt Türkiye’de hareket etme yetisini kaybetti. Ancak hâlâ kripto elemanları bulunuyor. Bu kripto elemanlar için ise devletin tüm kurumları teyakkuzda."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —