Bugün, 22 Ekim 2024 Salı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Bahçeli, açılımda vites yükseltti MHP eliyle Öcalan'a af

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Teröristbaşı gelsin TBMM'de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın.' ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 22.10.2024 14:20:00 0
Bahçeli, açılımda vites yükseltti MHP eliyle Öcalan

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

 

DEM Partililere el uzatması ve Öcalan'a çağrıların ardından vites yükselten Bahçeli, "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." dedi. Bahçeli, "bu olursa Öcalan'a af getirecek düzenlemenin önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız." açıklaması yaptı.

UMUT HAKKI NEDİR?

Bahçeli, Öcalan’ın tecrit koşullarının kaldırılması ve örgütün lağvedildiğini açıklaması durumunda TBMM’de konuşabileceğini ve “umut hakkı” kapsamında yasal düzenlemelerden faydalanabileceğini söyledi. Peki Umut hakkı nedir?

Umut hakkı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bir mahkumun belirli bir süre sonra cezasının yeniden gözden geçirilmesini ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulma şansını içerir. Bu hak, mahkumun belirli bir süre sonra toplumla yeniden bütünleşebilmesi ihtimalini gözden geçirir.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 18 Mart 2014’te Öcalan’ın şartlı salıverilme hakkına sahip olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesini, umut hakkı ilkesi gereğince, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) aykırı bulmuştu. Türkiye’den bu konuda düzenleme yapmasını istemişti.

Fetullah Gülen'in ölümü ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "FETÖ elebaşına bile dünya kalmadı. Allah'a hesap vermek üzere öldü gitti, dileğim ihanetini tek tek ödemesi, cehennemde ebediyen yanmasıdır. Bu teröristin Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yapmışsa orada çürüyüp gitmelidir. Kulun hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır." dedi.

Yenidoğan Çetesi'yle ilgili de konuşan Bahçeli, "Bebekleri sekiz bin lira almak için yoğum bakımda tutan insanı kalbinin kaldıramayacağı yöntemleri kullanarak cinayet işleyen yaratıklar sadece sağlık çalışanlarımızın değil insanlığın yüz karasıdır. Yenidoğan çetesi değil bunlar olsa olsa tıbbi atık, kana susamış katiller grubudur. Konuşmaların gün yüzüne çıkmasından sonra bir insan daha nasıl alçalabilir. Bunu güle oynaya karşılıklı marvalarla yapan namussuzlara verilecek hangi ceza, vicdanların fırın gibi sıcaklığını soğutabilir, hangi ceza adaletin tecellisinin sağlayabilir. Bu olaylar geçiştirecek bir konu değildir" açıklaması yaptı.

'SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK'

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

İç ve işgal cephesi gemi azıya almıştır. Türkiye'de güven bunalımı yoktur. Buna karşın bulaşık tipler vardır. Seçimler zamanında yapılacaktır. Herkes siyasi hesabını buna göre yapacaktır.
İstanbul Baro seçiminde, başkan seçilen eski CHP'li ismin 4 maddeye dokunmayı ima etmesi yeni bir tuzağı göstermektedir. Anayasanın ilk 4 maddesine nasıl dokunulacağını açıklaması ikaz ve tavsiyemizdir. Baş olan ayaklar akıllı olsun, asabımızı bozmasın.

'FETÖ ELEBAŞINA BİLE DÜNYA KALMADI'

FETÖ elebaşına bile dünya kalmadı. Dileğim Allah'ın gazabıyla cehennemde ebediyen yanmasıdır. Bu teröristin Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yapmışsa orada çürüyüp gitmelidir. Kulun hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır.

'SAĞLIK BAKANIMIZIN İSTİFASINI İSTEMEK HANGİ AKLA HİZMETTİR'

Kahredici olayları zincirleme halinde ifşa edilmesi ve bunların provokasyon iklimini canlı tutması son derece kuşku vericidir. Bu olay aylar öncesinde tespit edilmiş ve bugünkü gibi konuşulmamış ve gündeme gelmemiştir. 47 kişi gözaltına alınmış ve22 kişi tutuklanmıştır. 10 özel hastane ruhsatı iptal edilip kapatılmıştır. Görevi kötüye kullanmak söz konusu değildir. Adli süreç zamanında işletilmiştir. Sağlık bakanımızın istifasını istemek hangi akla hizmettir. Neyin hazırlığı kimlerin talimat ya da tembihidir bu. Bakanımızın istifasını isteyenlerin insan hayatına sahip çıkmak gibi dertleri yoktur. İşleri güçleri nifaktır. Bakanımızı İstanbul il müdürlüğü görevinden itibaren dürüst, tavizsiz tavrından dolayı tebrik ediyorum. Bebek katillerinin en ağır cezalandırılmasını bekliyorum. Görevini sabırla koruyan savcımız Yavuz Engin'i kutluyor tertemiz alnından öpüyor, Allah sayılarını artırsın diyorum. Kurt inine giren çakalın akıbeti parçalanmaktır. Son söz her zaman bozkurtun olacaktır.

'HER VATANDAŞTAN 750 LİRA ALMAK YERİNE...'

Enflasyonla mücadele kesintisiz sürmekte ve desteğimiz tamdır. Tek hanelere ineceğine inancım tamdır. MHP olarak yol haritamızı çizmiştik. Elimizden gelen her katkıyı vermeye her çalışmayı yapmaya varız. Bilinmelidir ki Cumhurbaşkanlığı kabinemizin yanındayız, ekonomi yönetimine güveniyoruz. Doğru yolda olduklarını, doğru politikalar ile Türkiye yoluna konulan takozları teker teker kaldırdıklarını görüyoruz.
Türk ve Türkiye yüzyılı aynı zamanda ekonomik sosyal reformlarla gelişecektir. Her vatandaştan 750 lira almak yerine tüm vatandaşlara artan zenginliklerden pay vermek hayal değil ulaşılacak seviyedir. Her insanımız emeğinin karşılığını alacak, evini geçindirecek, zorunlu harcamalarını endişesiz gerçekleştirecektir. Bunu sağlamak sadece boynumuzun borcu değil aynı zamanda şeref konumuzdur. Kayıt dışılığa neşter vurup enflasyon canavarının boğazına urganı geçireceğiz. Muhalefetin çizdiği olumsuz tabloyu başlarına külah diye geçireceğiz. Çılgın Türklerin neler yapacağını dünyaya göstereceğiz.

'GELSİN TBMM'DE TERÖRİN BİTTİĞİNİ İLAN ETSİN'

Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar çoktur. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.
Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse elimizi taşın altına koymaya, değil gövdemizi koymaya varız ve buradayız. Kürt kardeşlerim gelin bir ve beraber olalım, bozgunculuk yapanları tarihin çöplüğüne gönderelim. Biz hep birlikte Türk milletiyiz.


Haber Editörü

admin admin

admin@kurumsalx.com

Mansur Yavaş'tan Bahçeli'nin Öcalan davetine sert tepki: 'Millet de tarih de bunu affetmez'

Emekliler 29 Ekim'de ikramiye istiyor

Büyükşehir’den ‘Çok Yaşa Cumhuriyet Sergisi’

Yapı kimyasalları sektöründe 'kalite takip' dönemi başlıyor

Ankara’da raylı sistem ve ADARAY zirvesi

İYİ Parti'den Bahçeli'nin Öcalan açıklamasına çok sert yanı

Bursa’yı, Cumhuriyet coşkusu sardı

Özgür Özel’den Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısına yanıt: 'Terörün bitmesine tam destek vereceğiz'

Türkan Saylan Bursa’da anıldı

Fatih Erbakan'dan Bahçeli'ye sert Öcalan tepkisi: 'Tahayyül dahi edilemez'

DEM Parti MYK, Bahçeli'nin çağrısı sonrası olağanüstü toplandı

Konya Büyükşehir'den üniversiteli gençlere müjde

Karsan, İspanya pazarını ilk elden yönetecek!

Başkan Er Arguvan'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'nin 'Öcalan' açıklaması sonrası ilk tepki

MHP’den kritik açıklama: 'Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır'

Avrupalı girişimciler Romanya'da buluştu

Bursa barajlarında 30 günlük su kaldı

Açık öğretim ders geçme notu yükseldi! Yönetmelik 'Resmi'leşti

Yeşilli ‘de Zeynelabidin Erdem ve M.Emin Demir Bulvarı törenle açıldı

Dikkat! Bedava peynir sadece fare kapanında olur

Angola Meclis Başkanı Türkiye'de

KOMEK'te kayıt heyecanı

Okulda başarı için doğru beslenme şart! İşte beslenme çantası için pratik tarifler

Meyman Mardı̇n Sanatevı̇ ‘’Mı̇safı̇r’’ sergı̇sı̇yle kapılarını açtı

MHP Lideri Bahçeli'den tarihe geçecek Öcalan çağrısı:

İstanbul hazırlıklarını tamamladı... Toplu ulaşım ücretsiz olacak

MASKİ Şehzadelerli muhtarların taleplerini dinledi

Öğrenciler çevreci projeleri yerinde inceledi

Kış aylarında çocukların hastalıkları için ebeveynlere öneriler

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku
Çelebi Ofis

ERZURUM SPOR FK U-16 YAŞ GRUBU KENDİ EVİNDE KAÇAN 2 PUANA ÜZÜLDÜ..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

16. Uluslararası MEB Robot Yarışması sonuçlandı

ERZURUM SPOR FK BİR PUANA ÜZÜLDÜ..

TORTUM SPORA KENDİ EVİNDE YAN BAKILMIYOR..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

ASKERÎ HASTANE ve LİSELER YENİDEN AÇILSIN!

ERZURUM SPOR FK U-15 YAŞ GRUBU TAKIMI KENDİ EVİNDE FARKA KOŞTU..

ERZURUM SPOR FK U-17 YAŞ GRUBU TAKIMI NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR..

ERZURUM SPOR FK U-19 YAŞ GRUBU TAKIMI KENDİ SAHASINDA DEPLASMANI YAŞADI..

Açık öğretim ders geçme notu yükseldi! Yönetmelik 'Resmi'leşti

Sakarya'da geleceğin sanatçıları yeteneklerini keşfediyor

MEB yeni müfredata uygun yeni ölçme araçlarını yayımladı

BTÜ'nün yabancı dil eğitimine 250 bin Euro Erasmus desteği

İzmir'de dersimiz kooperatifçilik!

MEBİ ile bireysel öğrenme deneyimi başladı

İzmit'te Sanat Akademisi'nde yeni dönem seçmeleri tamamlandı

'Mavi Nefes' otobüsü Bursa'da

İstanbul Üsküdar Üniversitesi'nde akademik başlangıç

MEB Robot Yarışması'nda ödüller sahibini buldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
3.Samsunspor 9 6 2 1 7 19
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
6.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
7.Göztepe 8 3 2 3 4 12
8.Trabzonspor 8 2 0 6 2 12
9.Kasımpaşa 9 2 2 5 -1 11
10.Sivasspor 9 3 4 2 -2 11
11.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
16.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
17.Kayserispor 8 0 3 5 -7 5
18.Hatayspor 8 0 5 3 -7 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR