Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar
  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük

GÜNDEM 26.07.2024 09:21:00 0
Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük

İş insanı Metin Karayazı, İBB Başkanı İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık’ın, Beylikdüzü’ndeki ‘Kameroğlu Metrohome Suites’ projesindeki usulsüzlüklere göz yumduğunu belirtti. Karayazı, başkanlık oluruyla projeye ruhsat verildiği iddia ederek suç duyurusunda bulundu

Beylikdüzü’nün tanınan simalarından İş insanı Metin Karayazı, Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde başlayıp, mevcut Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık döneminde devam eden bir imar usulsüzlüğü olduğunu iddia etti. Kişisel sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında anlatan Karayazı, Beylikdüzü’nde 1692 konut ve 125 mağazadan oluşan “Kameroğlu Metrohome Suites” projesindeki usulsüz işlemlere göz yumulduğunu projeye ruhsat verilerek suç işlendiğini söyledi.

 

Projeye göre 15 kat olan blokların 17 kata çıkarıldığını, projede yeşil alan olarak geçen kısma blok yapıldığını, yine projede konut olarak geçen kısımlara dükkan statüsü kazandırıldığını ve tüm bu usulsüz işlemlere belediye tarafından ruhsat verildiğini söyleyerek Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük - Resim : 1
Metin Karayazı

‘İLÇEMİZİN YAĞMALANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİM’

Yayında usulsüzlüklere göz yumduğunu iddia ettiği CHP’li Belediye Meclis üyelerine seslenen Karayazı şu ifadeleri kullandı: "Yeri geldiğinde bizim partimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partidir diyen sözüm ona CHP Meclis üyeleri bu yolsuzluk denen usulsüzlükler yapılırken neredeydiniz, neden sessiz kaldınız? Yoksa sizlere de sus payı mı verildi? Evinizde rahat uyuyabiliyor musunuz? İlçemizin yağmalanmasına talan edilmesine müsaade etmeyeceğim, etmemeliyiz ve bu yolsuzluklara usulsüzlüklere sivil toplum örgütleri olarak dur demeliyiz.”

‘İMARA AYKIRILIĞIN BOYUTLARI’

Metin Karayazı tespit ettiğini iddia ettiği usulsüzlükleri şu ifadelerle sıraladı:

 

“1/5000’lik Beylikdüzü Nazım İmar Planlarında ve 1/1000 Uygulama İmar Planlarında açık bir şekilde ‘Ayrık Nizam Konut Fonksiyonlu’ alanlarda kaldığı ve bu alanlarda yol boyu ticaret kararı bulunan parseller hariç konut dışı amaçla kullanmak üzere yapı yapılmasına müsaade edilmediği halde 18 Ağustos 2016 tarihli yapı ruhsatları ile 22 Mart 2019 tarihli tadilat ruhsatlarında dönemin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oluru ile ruhsat üzerinde konut + ticaret fonksiyonlu alanda gösterilmek suretiyle ticari amaçlı 125 adet dükkan ve ofis inşa edilerek imar kirliliğine sebebiyet vererek suç işlenmiştir.

“Yine yapı ruhsat ve tadilat ruhsatlarında blok yükseklikleri ile taban alanı hesapları eksik gösterilmek suretiyle emsal alan kullanımları ve ayrıca blok yaklaşma mesafeleri eksik hesaplanarak suç işlenmiștir. Örneğin 125 ada 2 parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilen ‘A bloğun 18 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen Yapı Ruhsatında yol kotu üstü yüksekliği 18 kat 59.15 metre olarak hesaplanmış ancak gerçekte binanın yol kotu üstü yüksekliği zemin + 18 kat (5,95 + 59,15) 65.10 metredir. Buna göre yeniden hesaplanacak emsal alanlar ve yapı çekme mesafeleri imara aykırılığın boyutlarını gözler önüne sermektedir.

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük - Resim : 2

‘AYRIK NİZAM YERİNE BİTİŞİK NİZAM’

“125 ada 2 parselde imara aykırı olarak çekme mesafeleri alanında L blok adıyla inşa edilen dükkanlar ve A-B-C-D-E-F-G-H-1-K1-K2-K3 blokların zemin katlarında yine L blok adıyla yer alan dükkanlar ayrık nizam yapılaşma yerine bitişik nizam şeklinde inşa edilmiş, 124 ada 3 parselde F blok adıyla çekme mesafeleri alanına inşa edilen dükkanlar ve A-B-C-D-E blokların altına inşa edilen F blok diye adlandırılan dükkanlar ayrık nizam yerine bitişik nizam şeklinde inşa dilerek suç işlenmiştir.

‘HAYALİ BLOKLARA TAPU TESCİLİ’

“L ve F bloklar yapı ruhsatında belirtilmiş olmasına rağmen proje alanında bulunmamaktadır, ancak bu hayali L ve E bloklara tapu tescili yapılarak suç işlenmiştir.

“Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olması ve M. Murat Çalık'ın Belediye Başkanı olarak seçilmesinden sonra defalarca ihbarda bulunup İmar Kanununun 32. maddesi gereği yerine getirilerek imara aykırılıkların giderilmesi, aksi durumda imara aykırı yapıların yıkılması yönünde karar alınması talebinde bulunduğum halde bu talebim yerine getirilmeyerek suç ișlenmeye devam edilmiştir.

ÇALIK DÖNEMİNDE DE DEVAM ETMİŞ

“Onaylanandan farklı bir șekilde ruhsat düzenlenerek imar mevzuatına aykırı inşa edilen projeye Murat Çalık başkanlığındaki Beylikdüzü Belediyesi tarafından Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenerek suç işlenmiştir.”

İMAMOĞLU VE ÇALIK’A SUÇ DUYURUSU

Metin Karayazı, bir önceki dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve bu isimlerin verdiği talimatlarla yönetildiğini iddia ettiği belediye personeli, Yapı Denetim Şirketi yetkilileri, Tapu Müdürlüğü personelleri ve İnşaatın Müteahhitleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘ŞİRKETİN MÜDÜRÜ ŞİMDİ BELEDİYE BAŞKAN DANIŞMANI’

Karayazı canlı yayında usulsüz inşaat ruhsatların belediyeden nasıl alındığı sorusuna da ışık tutacak bir bilgi paylaştı. Metin Karayazı, projenin çalışmalarının sürdüğü dönemde Kemeroğlu İnşaat’ın genel müdürü V. E.’in, Beylikdüzü Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirildiğini. Şu an ise mevcut Belediye Başkanı Çalık’ın danışmanı olduğunu iddia etti. “Şirketin müdürlüğünü yapan kişinin ilçe belediye başkan yardımcılığı yapmasının hangi anlama geldiğini anlamak için müneccim olmamıza gerek yoktur.” ifadelerini kullandı.

RUHSAT BAŞKANLIK OLURUYLA VERİLMİŞ

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük - Resim : 3

Beylikdüzü Belediyesine 7. İdari Mahkeme’de iddia edilen imardaki usulsüzlüklerle ilgili bir vatandaşın dava açması üzerine mahkeme heyeti projenin imar durumu hakkında Beylikdüzü Belediyesinden bilgi istiyor. Soruya Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karademir tarafından yazılı olarak özetle “İlgi yazınıza istinaden 125 ada 2 parsel ve 124 ada 3 parsel sayılı taşınmazların dosyasında yapılan incelemede; 8 Ağustos 2013 tarihli Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 14. Maddesi 3. Alan kullanımları başlıklı hüküm gereğince 125 ada 2 parsel için 15 Temmuz 2016 tarihli düzenlenen Başkanlık Oluruna istinaden mimari projelerinin onaylanarak Yapı Ruhsatlarının düzenlendiği anlaşılmıştır.” cevabı verildi.

‘BELEDİYE BAŞKANININ BÖYLE BİR YETKİSİ YOK’

Cevaba canlı yayından isyan eden Karayazı, belediye başkanının imar değişikliği yetkisinin olmadığını söyledi. Karayazı, “Belediye başkanının böyle bir yetkisi olsa, imar diye bir kavram niye olsun? İmar diye bir yapılanma neden olsun? O zaman her şey belediye başkanının inisiyatifinde, istediği yere 10 kat verir, istediğine 5 kat verir, istediği yere ticari verir, istediği yere de konut imarı verir denilir. Böyle bir şey yok. Burası muz cumhuriyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti.” İfadelerini kullandı.

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük - Resim : 4

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük - Resim : 5

Beylikdüzü’nde İmamoğlu’na uzanan usulsüzlük - Resim : 6

 


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

CHP İl Gençlik Kolları başkanlık seçiminde şiddetli rekabet

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

Erbaa'nın çiçek üretimi Bakan Yumaklı'nın dikkatini çekti: Yılda 20 milyon çiçek üretimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kocaeli’deki kurultayda önemli açıklamalar

Malatya'da konteyner kentlerde yaşayan 167 çocuğun Sünnet Şöleni gerçekleştirildi

CHP tüzük kurultayında gerginlik, Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teğmenlerin yemin törenine eleştiri: 'Kılıçları kime çekiyorsunuz?' - Videolu Haber

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Taze fasulyede fiyatlar düşecek mi?

Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor

Mobil Atık Getirme Merkezi Bursalılardan tam not aldı

Yeni eğitim öğretim döneminde ‘Ortak Sınav’ uygulamasının kapsamı genişletildi

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları yeniden belirlendi

Adıyaman’da trafo patladı: Elektrik kesintisi yaşanıyor

Şok markette şok gelişme! Etiket oyunları bitmiyor

Bakan Göktaş: ‘Siirt için özümüzden geleceğe hizmet edeceğiz’

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Nablus'taki cinayetiyle ilgili kapsamlı açıklama

Emine Erdoğan, 'Koruyucu Aile Şenliği’nde ailelerle buluştu - Videolu Haber

Keşanspor’un fikstürü belli oldu

Vecdi Gündoğdu'dan 101. yıl mesajı

Özgür Özel'den İktidara sert çıkış: ‘Devleti AK Parti'nin elinde bırakmayacağız’

MHP'li Semih Yalçın’dan Halk TV’ye sert eleştiri: 'Halt TV’ye dönüştü'

TransAnatolia’nın en uzun etabı 6. günde geçildi

Ayanis kazılarında Urartulara ait nadir eserler ortaya çıktı - Videolu Haber

Keşan'da Zabıta Teşkilatı’nın 198. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Çukur onarıldı sıkıntı giderildi

Abdulkadir Uraloğlu: ‘Otonom araçlarla geleceğe yatırım yapıyoruz’

İSU Genel Müdür Yardımcısı Necati Çalık, KASKİ Genel Müdürü oldu

Avrupa Fair Play Birliği Ödülleri Mardin’de verilecek

Tutdere’den CHP Kurultayı’nda ‘Değişim’ mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Profesyonel ellerde doğallığınızla yenilenin

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU MÜSABAKALARI HARİKA MÜCADELELER İLE DEVAM EDİYOR

Bir taze haber(!) de bizden olsun o zaman…

Çocukluğumun hayallerinden birisiydi o konak

Erzurum İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı yapıldı

Cumhuriyet’e Giden Yol İşbirliği Toplantısı

Vali Çiftçi Avrupa Kış Sporları Başkenti Erzurum Heyetini kabul etti…

“Geçmişten geleceğe mülkiyetin garantisi…

Erzurum ve Atatürk Üniversitesi ciddi anlamda güzel şeyler yaşayacak…

Çat’ta neler oluyor?

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda görev değişimi

İzmir’in kurtuluşu için anlamlı iş birliği

Gürsu'da miniklere moral hediyesi

873 adet etkileşimli e-içerik EBA'da yayımda

OBAM’da hazırlanan 2 bin kalem kutu öğrencilere dağıtılacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na Bakan Tekin'den ziyaret

Spor Ortaokullarında 'kabul' zamanı!

Trakya Üniversitesi öğrencileri Nif Dağı kazılarına katıldı

‘TahtApp’ az gören çocuklara ışık oluyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR