Tarih: 24.10.2024 07:48

Bolivya Devlet Başkanı BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere Kazan'a geldi

Facebook Twitter Linked-in

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, BRICS Zirvesi'ne katılmak ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Kazan'a geldi.

Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "Bolivya halkının çıkarları doğrultusunda önemli sonuçlara ulaşmayı hedefleyen 16. BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere Kazan'a geldik" ifadelerini kullandı.

Arce'nin Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı ile görüşmesi bekleniyor. ABI haber ajansı, Bolivya'nın Rusya Büyükelçisi Maria Luisa Ramos'a atıfta bulunarak, Arce'nin Putin ile nükleer enerji, iklim değişikliği ve eğitim alanında iş birliği gibi konuların yanı sıra lityum sözleşmeleri ve Bolivya'nın BRICS'e katılma olasılıkları gibi çok çeşitli konuları görüşmeyi planladığını bildirdi. Ülkenin yetkilileri, Haziran 2023'te gruba katılmak için başvuruda bulunma planlarını duyurdu.

Putin ile Arce bu yıl da bir araya geldi: 6 Haziran'da ikili görüşme gerçekleştirdiler ve ertesi gün St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na katıldılar.

 

Rusya'nın birlik başkanlığındaki en önemli etkinliği olan 16. BRICS Zirvesi, 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da düzenleniyor. BRICS grubu, 2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından kurulmuş, Güney Afrika ise 2011 yılında katılmıştı.

1 Ocak 2024'te Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tam teşekküllü üyeler oldu. Aynı gün Rusya, BRICS'in bir yıllık dönüşümlü başkanlığını üstlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —