Tarih: 10.06.2024 16:36

Bunun adını ne koyalım?

Facebook Twitter Linked-in

Bunun adını ne koyalım?

Temizlik imandandır deyip, imanımızın sorgulamasını yapmamız gereken bir görüntüdür bu! Toplu taşıma araçlarında sık rastlanılan ve her habere konu olduğunda tepki almasına rağmen, bilinçsiz vatandaşlarımız tarafından her fırsatta yine yapılan bu hareketlere artık bir son verelim.

Tum1haber/medya/yerel/özel-yorum-haber

İnsanlığımızın sorgulandığı bu günlerimizde,  inanç noktasında çevremize verdiğimiz zararlara bir yenisini daha eklemek o kadar alışık ve normal karşılanılan bir durum oldu ki…

Menfaatlerimizin, keyfimizin ve şahsi kazanımlarımızın ön planda tutulduğu, insanlığın ve iyiliğin ötelendiği, çevreye verilen zararın görülmediği ve hatta bilinçli olarak zarar vermek için adım atılan bir toplum olduk çıktık… 

Hemen her gün, değişik yer ve mekânlarda karşılaştığımız bu durumların normal olarak algılanması ise vaziyetin en sıkıntılı hali olarak karşımızda olması bir gerçektir.

Âdâb-ı muaşeret kurallarının yeniden halkımıza hatırlatılması ve toplum kurallarının, ana maddesi olarak uyulması mecburi olan başta temizlik kurallarının toplumun bir gereği olarak hemen her ortamda anlatılması mecburiyeti doğmuştur.

İçimizde bizimle birlikte yaşayan ve temizliğin ne olduğunu bilmeyen bu tür varlıklara, insan olduklarını hatırlatmak artık kaçınılmaz olmuştur ve artık birinci dereceden görevimizdir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —