Tarih: 25.07.2024 13:59

Burası Aziziye tabyaları buyurun tarih eğitimine...

Facebook Twitter Linked-in

Buyurun size tarih bilincini aşılamanın resmini sunalım!

Burası Aziziye Tabyaları ve size, sizlere ve bütün bu yaşananlara sebep olanlara sözümüz kalmadı artık…

Tum1haber/son dakika/özel-yorum-haber/yerel/Erzurum

Tarihin öğretileceği eğitim yuvalarını götürüp TARIM ARAZİLERİNİN üzerine kuran zihniyetlerin tam tersi versiyonu da bu olsa gerek!

Aziziye Müdafaası, Erzurum Aziziye Tabyalarında tarihte “93 Harbi” olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı esnasında yaşanmıştır. Aziziye Tabyaları; tarihî ve kültürel kimliğinin yanı sıra stratejik olarak önemli bir konuma sahip olan Erzurum'un Deveboynu olarak bilinen geçitten sonraki son savunma hattıydı.

Ve ne yazıktır ki bu savunma hattı şimdilerde gelecek kuşaklarına tarih eğitiminin birebir verildiği derslikler olacağı yerde, ahır niyetine kullanılarak hayvanlarımıza barınak olarak sunulmaktadır.

İşte bizim tarihimize ve yarınlarımıza verdiğimiz önem ile birlikte tarihi mekânlarımızı koruma zihniyetimiz. Vatandaşımızın veya içimizde ki birilerimizin tabya mantığını veya savunma mantığının ne olduğunu veya bu tür mekânların ulviyetini anlama gibi bir beklentimiz olmadığı gibi öyle bir eğitimimizin de olmadığının bilincindeyiz. Ancak bu tür mekânların koruyuculuğunu üzerlerine almış ve bu görevi ifa esnasında görevini suiistimal ederek, bu tür emanetlerimize sahip olma özelliği taşıyamayanların da görevlerini sürdürme durumunun yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyiz. 

Sayın yetkilimiz; bu mekânda vatan savunması uğruna, can vererek şehit olmuşlarımıza ne söylemek isterdiniz? Buyurun yorumunuzu alalım.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —