Tarih: 10.10.2024 13:56

Burhan Felek 'Basın Hizmet Ödülleri' sahiplerini buldu

Facebook Twitter Linked-in

30 gazeteci, bu prestijli ödüle layık görüldü. Ödüller, Türk basınının duayen isimlerinden olan ve TGC’nin önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn unvanını alan Burhan Felek adına veriliyor.

Seçici Kurul Kararını Verdi

7 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan Seçici Kurul, ödüle layık görülen gazetecileri belirledi. TGC Onur Kurulu adına Adnan Özyalçıner, TGC Denetim Kurulu adına Mustafa Bakacak, 30 yılı aşkın meslek kıdemine sahip Cemiyet üyeleri adına İhsan Yılmaz, Esat Yılmaer ve Hüseyin Irmak, TGC Balotaj Kurulu adına Mesude Erşan, TGC Yönetim Kurulu adına Genel Sekreter Sibel Güneş, Başkan Vahap Munyar ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Güç, Seçici Kurul'da yer aldı. Seçici Kurul Başkanlığı'na Adnan Özyalçıner, yazmanlığa ise Hüseyin Irmak seçildi.

30 Gazeteciye Onur Ödülü

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Yönetmeliği çerçevesinde, meslekte 50 yılını doldurmuş ve 70 yaşından gün almış gazeteciler arasından 30 isim ödüle layık görüldü. Alp Orçun, Aptullah Nebioğlu, Atilla Özsever, Ayşenur Arslan, Cemil Özyıldırım, Dengiz Toprak, Ercüment Erkul, Erol Aktı, Esen Aliş, Fehmi Ketenci, Fehmi Özgüler, Füsun Özbilgen, Halit Kakınç, Hasan Özgen, Kasım Öngen, Kemal Belgin, Leyla Tavşanoğlu, Mustafa Kemal Sallı, Mustafa Yolaşan, Necati Doğru, Oya Elçi, Özden Akbal, Pelin Yanardağ, Serpil Erim, Seva Erten Ülman, Şefik Kahramankaptan, Şengül Kılıç, Tuğrul Eryılmaz, Turgay Renklikurt ve Uğur Cebeci bu yıl ödül alan isimler arasında yer aldı.

Ödül töreninin tarihi ve detayları ise ilerleyen günlerde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından duyurulacak.

Burhan Felek Kimdir?

Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul’da doğdu. Hukuk Mektebi’nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe Ahmet Rasim’in Donanma Dergisi'nde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesi'nde spor ve foto muhabiri olarak çalışan Felek, Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı.

Gazetecilik kariyerinde 72 yıl boyunca çalışmalarıyla adını duyuran Felek, uzun yıllar boyunca Türk basınının önemli isimlerinden biri olarak “Şeyhül Muharririn” unvanı ile anıldı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yaparak, genç gazetecilerin yetişmesine de katkı sağladı. Aynı zamanda İtalyan mizahçı Giovanni Guareschi’nin “Don Camillo” dizisini Türkçeye çevirerek edebiyat dünyasına da katkıda bulundu.

Burhan Felek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı 1949-1952 ve 1959-1982 yılları arasında olmak üzere toplam 26 yıl boyunca üstlendi. Bu süre zarfında, TGC’nin Basın Dispanseri, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, Basın Sarayı Ek Binası ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı projelerinin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri: Türk Basınının Duayenlerine Saygı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri, Türk basınına uzun yıllar boyunca emek vermiş gazetecilere takdim edilen en prestijli ödüllerden biri olarak kabul ediliyor. Türk basınının gelişimine katkıda bulunan bu ödül, aynı zamanda basının demokratik değerler çerçevesinde halkı bilgilendirme görevini yerine getiren gazetecilere gösterilen bir saygı niteliği taşıyor.

Kaynak : PHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —