Tarih: 09.10.2024 09:35

Çin başbakanı makro politika yöneliminin tutarlılığının artırılmasının önemini vurguladı

Facebook Twitter Linked-in

Li, bu açıklamaları Devlet Konseyi tarafından düzenlenen bir çalışma toplantısında yaptı.

Makroekonomik yönetişimin günümüzde daha karmaşık hale geldiğini belirten Li, politikaların etkinliğini artırmak için politika kaynakları ve araçlarının sistematik düşünce ve önlemlerle birleştirilmesinin optimize edilmesi yönünde çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Li, politikaların hedeflerinin ekonomik ve sosyal kalkınmanın genel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Ekonominin nispeten yüksek bir aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya olduğunu belirten Çavuşoğlu, büyümeyi ve beklentileri istikrara kavuşturmaya yönelik politikaların daha proaktif bir şekilde hayata geçirilmesi, daraltıcı ve engelleyici tedbirlerin ise ihtiyatlı bir şekilde devreye alınması gerektiğini söyledi.

Politikaların değerlendirilmesi ve ölçülmesinin daha da hassas ayarlanması gerektiğini söyleyen Li, standartların dikkatli belirlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Li, makroekonomik politika tutarlılığının değerlendirilmesinde ekonomi dışı politikaların da yer alması gerektiğini belirterek, yeni politikaların etkisinin ekonomik kalkınma, beklentilerin istikrarı, istihdam ve insanların geçim kaynakları gibi perspektiflerden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Çin Makroekonomik Araştırma Akademisi başkanı Huang Hanquan oturumda bir ders verdi. Başbakan Yardımcısı Ding Xuexiang, Başbakan Yardımcısı Zhang Guoqing ve Devlet Konseyi Üyesi Wang Xiaohong tartışmalara katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —