Bugün, 24 Ekim 2024 Perşembe
  • BIST 100

    8714,69%-1,40
  • DOLAR

    34,27% 0,06
  • EURO

    36,96% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2991,84% -1,18
  • Ç. ALTIN

    5018,27% 0,28

Cumhurbaşkanı, bazı Kazakistanlılara devlet ödülleri verilmesine ilişkin Kararnameyi imzaladı

İşçi hanedanlarını devlet ödülleriyle kutlama geleneği devam ediyor. Bu yıl öğretmenler, üretim işçileri ve demiryolu işçileri hanedanlarının temsilcileri yüksek onur ödülleri aldı.

DÜNYA 23.10.2024 07:55:00 0
Cumhurbaşkanı, bazı Kazakistanlılara devlet ödülleri verilmesine ilişkin Kararnameyi imzaladı

Kazakistan Cumhuriyeti Günü ulusal bayramı arifesinde, Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'in Kararnamesi ile çok sayıda vatandaşa, Kazakistan'ın sosyo-ekonomik, kültürel ve manevi gelişimine yaptıkları önemli katkılardan dolayı devlet ödülleri verildi. BaigeNews.kz'in haberine göre, ülke halkları arasındaki dostluğu ve işbirliğini güçlendiriyor ve aktif sosyal faaliyetler gerçekleştiriyoruz  . Alıcılar arasında eğitim, sağlık, kültür ve bilim alanlarında önde gelen isimler, imalat sektörü temsilcileri, iş dünyası, askeri personel, kolluk kuvvetleri, sporcular ve emekçiler yer alıyor.

1. Yurtiçi bilimin gelişmesindeki özel başarıların yanı sıra kamu faaliyetlerindeki olağanüstü hizmetler için, en yüksek dereceli ayrım - "Kazakhstannyn Enbek Yeri" unvanı ve özel bir ayrım sunumu - Altın Yıldız ve " Nişanı" Otan" ödülü, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dzhumadildaev Askar Serkulovich yönetimindeki NJSC "Cumhuriyet Ulusal Bilimler Akademisi" Kazakistan"ın başkan yardımcılığına;
 
2. Kazakistan Cumhuriyeti'nin sosyal ve insani gelişimindeki olağanüstü başarılardan dolayı, en yüksek dereceli ayrım - "Kazakhstannyn Enbek Yeri" unvanı ve özel bir ayrıcalık ödülü - Altın Yıldız ve "Otan" Nişanı ile ödüllendirildi Almatı Nurpeisova şehrindeki KSU "4 No'lu Özel Yatılı Okul" öğretmeni Gulzhanar Moldakerimovna ve Uralsk şehri Elmara Askarovna Traisova'daki KSU "Asan Taimanov adını taşıyan 34 No'lu Okul-Spor Salonu" öğretmeni;
 
3. Üretim faaliyetlerindeki olağanüstü başarılarından dolayı, en yüksek derecedeki ayrım - özel bir ayrıcalık işaretinin sunumuyla "Kazakhstannyn Enbek Yeri" unvanı - Karaganda bölgesindeki Shakhterskoe LLP'nin müdürü Prokop Georgy'ye Altın Yıldız verildi. Georgievich.

Bilimdeki olağanüstü başarıları ve kamu faaliyetlerindeki özel başarıları nedeniyle "Kazakhstannyn Enbek Yeri" unvanı, sosyal ve sosyal alanlardaki olağanüstü başarılarından dolayı Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı A. Dzhumadildaev'in Ulusal Bilimler Akademisi başkan yardımcısına verildi. ülkenin insani gelişimi - Almatı şehrinin 4 numaralı özel yatılı okulunun öğretmenine G. Nurpeisova, Uralsk şehrinden A. Taimanov'un adını taşıyan 34 numaralı okul-spor salonunun öğretmeni E. Traisova, Shakhterskoe LLP müdürü Karaganda bölgesi G. Prokop.

"Otan" Nişanı, Kardiyak Cerrahi ve Transplantoloji Bilimsel-Klinik Merkezi müdürü, Devlet Ödülü sahibi ünlü şair N. Orazalin S. Joshibaev'e verildi.

1. derece "Barys" Nişanı, Parlamento Meclis Başkan Vekili A. Rau, Devlet Akademik Konser Organizasyonu "Kazak Konseri" sanatçısı R. Baglanova N. Onerbay, emek gazileri K. Dzhakupov, O. Ozganbaev, V. Redkokashin, S. Shakrat ve ayrıca Almatı şehrinin uluslararası klinik üreme merkezi Persona başkanı V. Lokshin; 1. derece "Barys" Nişanı - Kazakistan Cumhuriyeti'nin Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Federal Almanya Cumhuriyeti N. Onzhanov, emektar Zh. Sharipov; 3. derece "Barys" Nişanı - Başbakan Yardımcısı T. Duisenova, dünya satranç şampiyonu B. Asaubaeva, Kyzylorda bölgesi başkanı N. Nalibaev Taraz S. Seidazimov şehrinin Kamu Konseyi.

"Parasat" Nişanı bir dizi ünlü bilim adamına, kültürel şahsiyete, eğitimciye ve imalat sektörünün temsilcilerine verildi:

Bunlar arasında Almatı şehrinin JSC "Bilimsel Obstetrik, Jinekoloji ve Perinatoloji Merkezi" Yönetim Kurulu Başkanı Z. Amanzholova, LLP Direktörü "Argymak" Kızıllorda bölgesi Shieli bölgesi O. Baydilda, Genel Müdür ROO "Kazakistan Telif Hakkı" B. Yesenaliev, Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi Profesörü Kh. Kalilambekova, Karaganda Bölgesel Akademik Kazak Dram Tiyatrosu oyuncusu S. Seifullin K. Kemalov, Edebiyat ve Sanat Enstitüsü Genel Müdürü M. Auezov K. Matyzhanov, Türkistan bölgesinin Akim'i D. Satybaldy, edebiyat ve sanat dergisi "Mazhan"ın genel yayın yönetmeni " Çimkent şehrinin akim'i Zh. Suleimenov G. Syzdykbekov, Kazak Ulusal Tiyatrosu'nun oyuncusu M. Auezov D. Temirsultanova'nın adını taşıyan Dram Tiyatrosu.

Ulusun birliğini güçlendirmek ve kamu uyumunu sağlamak adına verimli çalışmalarından dolayı, ROO "Dernek" Barbang'ın başkanı Kazakistan Halk Meclisi üyesi S. Geroev'e "El Birliği" Nişanı verildi. "Kürtlerin" A. Aliyev, ALE "Mitsva" Derneği Başkanı A. Baron, LLP "Dinar-Elektromash" Kurucu Ortağı S. Vishnyaku.

Ülkenin kalkınmasına ve refahına önemli katkılarından dolayı, aralarında Almatı şehrinin Baldauren Çocuk Rehabilitasyon Merkezi müdürü ve Astana Uluslararası Finans Merkezi müdürü Sh. Abesov'un da bulunduğu çok sayıda vatandaşa Kurmet Nişanı verildi. Astana şehrinin Genç Seyirciler için Müzikal Tiyatrosu oyuncusu R. Bekturov, kemancı Zh. Serkebaeva, Kosshy şehrinin okul-spor salonu müdürü D. Askarova,

sanayi, ulaşım, inşaat işçileri. tarım ve diğer üretim sektörleri bilim ve kültürün önde gelen temsilcilerine verilen 2. ve 3. derece "Enbek Danky" Nişanı'nın sahibi oldu.


“Kazakhstannyn khalyk zhuzushysy” fahri unvanı ünlü şair ve yazarlar T. Medetbek, V. Mihaylov, I. Saparbay'a verildi; başlık "Kazakhstannyn Khalyk ԙrtіsi" - tiyatro ve sinema oyuncuları K. Zhumabekov, L. Kaden, O. Korzheva, I. Lebsak, R. Makhpirova, G. Shyntemir, A. Idrysheva, opera sanatçıları M. Mukhamedkyzy ve J. Baspakova, şef A. Mukhitdinov, kyushi S. Turysbek, şarkıcı M. İlyasova.

✔️Ayrıca bu yıl kurulan “Kazakhstannyn enbek sinirgen darygeri” fahri unvanı, Ulusal Bilimsel Onkoloji Merkezi LLP V. Kemaikin'in hematoloji merkezi başkanı olan Ulusal Bilimsel Tıp Merkezi JSC Genel Müdürü A. Baigenzhin'e verildi. , Bölgesel Klinik Devlet İşletme Hastanesi doktoru "Karaganda bölgesi B. Tskhayu.

Askeri ve resmi görevin örnek performansı, kanun ve düzeni sağlamada gösterilen cesaret ve cesaret, ülkenin ulusal güvenliği ve savunma kabiliyetinin güçlendirilmesi için 1. ve 2. dereceden "Dank", 2. ve 3. dereceden "Aibyn" nişanları verildi. Dereceler, "Erligi Ushin" ve "Zhauyngerlik" Erligi Ushin" madalyaları bir grup askeri personel ve kolluk kuvvetlerine işaret ediyordu. Böylece, boğulan insanları kurtarmak için, Ulusal Muhafızların bölgesel komutanlığı "Shygys" kıdemli askeri Zh. Pavlodar bölgesi kıdemli bölge polis müfettişi E. Koiken, Aktobe şehri polis müfettişi F.Nurmanov, Taldykorgan şehri polis müfettişi S.Serikkaliuly, Atırau şehri bölge polis müfettişi yangın sırasında bir genci kurtardığı için D.Korganbaev.
 

✔️

Bu yıl, devlet ödülleri önemli sayıda sıradan işçiye verildi; bu da onların toplumdaki statü ve rollerindeki artışı yansıtıyor. Ödül alanlar arasında 450'den fazla işçi, 137 öğretmen, 80'den fazla bilim insanı, 100'e yakın kurtarıcı ve gönüllü yer aldı.
 

✔️

İşçi hanedanlarını devlet ödülleriyle kutlama geleneği devam ediyor. Bu yıl öğretmenler, üretim işçileri ve demiryolu işçileri hanedanlarının temsilcileri yüksek onur ödülleri aldı.


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

1,63 milyar TL'lik SED ödemeleri hesaplarda

PKK hedeflerine hava harekatı!

'Mükemmel Partner' Bursa'da prömiyer yapacak

BU İHANETLERE ASLA VE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ!

SON PARTİ GENEL MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Murat Ağırel Almanya'da ADD'nin onur konuğu oldu

TOFAŞ, FIBA Europe Cup'ta üst tura çıkmayı garantiledi

AÇEV, 29 Ekim'i 'Cumhuriyet Çocukları' ile kutluyor

Gölmarmara’dan 98 kişilik kadın kafilesi Manisa’yı gezdi

Bursa Osmangazi'den açılış ve etkinliklere erteleme

Bursa Nilüfer Atatürk posterleriyle donanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacak

Fahrettin Altun: Dezenformasyona karşı duyarlı olalım!

Şanlıurfa İHH’dan Lübnan halkına acil su yardımı

Avrupa’nın enleri ödüllerini Mardin'den aldı

Sosyal medya uygulamalarına erişim sorunu yaşanıyor

RTÜK Başkanı'ndan TUSAŞ saldırısına yayın yasağı açıklaması

Gerçek kaşar peyniri nasıl anlaşılır?

Bursa Şehreküstü’de abonman kart sırası devam ediyor

Malatya Anadolu Kitap Fuarı'na hazırlanıyor

'Okutan Ankara' gençlere umut oluyor

Tataristan'da küresel görüşmeler yapıldı

Adıyaman'da lise öğrencileri arasında kavgaya aileler de karıştı: İki yaralı - Videolu Haber

Obezite ameliyatlarından sonra oluşan deri sarkması tedavi edilebilir mi?

Telefonunuza her uygulamayı indirmeyin

Gizem Gürlek Diş Muayenehanesi görkemli törenle açıldı

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun mazbatasını aldı

İşte geleceğin kaybedecek ve parlayacak meslekleri

Malatya Büyükşehir'deki tatbikat gerçeği aratmadı

TUSAŞ'a terör saldırısı: şehit ve yaralılar var

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku
Çelebi Ofis

Trendyol Türkiye 1.Futbol Ligi 10.hafta maçının hakemleri belli oldu.

Erzurumspor’da Keçiörengücü Günleri Başladı

ERZURUM SPOR FK U-16 YAŞ GRUBU KENDİ EVİNDE KAÇAN 2 PUANA ÜZÜLDÜ..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

16. Uluslararası MEB Robot Yarışması sonuçlandı

ERZURUM SPOR FK BİR PUANA ÜZÜLDÜ..

TORTUM SPORA KENDİ EVİNDE YAN BAKILMIYOR..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

ASKERÎ HASTANE ve LİSELER YENİDEN AÇILSIN!

ERZURUM SPOR FK U-15 YAŞ GRUBU TAKIMI KENDİ EVİNDE FARKA KOŞTU..

İzmir'de robotik projeler sergilendi

Deprem bölgesine kütüphane desteği

Trakya Üniversitesi’nde canlı yayında ameliyatsız aort kapak değişimi

Düzce'de otizmli öğrenciler hayallerini yansıtarak 'özel bireyler'e dokunacak

Açık öğretim ders geçme notu yükseldi! Yönetmelik 'Resmi'leşti

Sakarya'da geleceğin sanatçıları yeteneklerini keşfediyor

MEB yeni müfredata uygun yeni ölçme araçlarını yayımladı

BTÜ'nün yabancı dil eğitimine 250 bin Euro Erasmus desteği

İzmir'de dersimiz kooperatifçilik!

MEBİ ile bireysel öğrenme deneyimi başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
3.Samsunspor 9 6 2 1 7 19
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
6.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
7.Göztepe 8 3 2 3 4 12
8.Trabzonspor 8 2 0 6 2 12
9.Kasımpaşa 9 2 2 5 -1 11
10.Sivasspor 9 3 4 2 -2 11
11.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
16.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
17.Kayserispor 8 0 3 5 -7 5
18.Hatayspor 8 0 5 3 -7 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR