Tarih: 27.10.2024 17:45

CUMHURİYET KUTLAMALARINA YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAYRAKLI UÇUŞU DAMGASINI VURDU.

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURİYET KUTLAMALARINA YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAYRAKLI UÇUŞU DAMGASINI VURDU.

GAZİANTEP'te bu sıralar pek revaçta olan doğa sporu yamaç paraşütü, bu yıl ilki gerçekleşen ve GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire başkanlığı öncülüğünde NURDAĞI/SAKÇAGÖZÜ-AKYOKUŞ mevkiine yamaç paraşütü pisti kazandırılarak farklı illerden yamaç paraşütü eğitmeni ve pilotlarıyla gerçekleşti.

Cumhuriyetimizin 101.yaşında ulu önder GAZİ MUSTAFA KEMAL'in de söylediği gibi "İSTİKBAL GÖKLERDEDİR. "
Bu nedenle bu yıl ki Cumhuriyet bayramı kutlamalarına SAKÇAGÖZÜ/Akyokuş mevkiinde AY YILDIZLI Bayrağımızla Cumhuriyet Uçuşu yoğun ilgi ile kutlandı.

Etkinliğe 7'den 70'e katılım sağlayan vatandaşlar.Muhteşem bir görsel ile hem yamaç paraşütü bayraklı uçuşu seyredip;hem de uçuş deneyimi yaşadılar.

Bu muhteşem ve anlamlı etkinlikte konuşan GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor daire başkanı YASİN TEPE ;
"Gazi şehrimize yamaç paraşütünü kazandırmak için çok ciddi, bir o kadar da titizlikle araştırmalar yaptık. Bunları yaparken tabiki bu doğa sporuna emek, gönül veren yamaç paraşütü eğitmen ve pilotları ile istişarelerde bulunduk. Bu spora bu bölgenin uygun, elverişli olduğunu tespit ettik. Projemizi sayın belediye başkanımız FATMA ŞAHİN'e sunduk. Bizleri dikkatli ve heyecanla dinledikten sonra bu sporun Gazi şehrimize kazandırılması için gerekli adımlar atıldı. 
Önümüzdeki yıllarda gerek yamaç paraşütü festivalleri;gerekse de burada gerçekleştireceğimiz etkinlerle buranın Yamaç paraşütü cazibe merkezi yapacağız inşallah. " dedi. 
          ALİ TÜRKMENDAĞ/GAZİANTEP

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —