Bugün, 9 Ekim 2024 Çarşamba
  • BIST 100

    9132,3%0,97
  • DOLAR

    34,23% -0,04
  • EURO

    37,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    2876,92% -0,33
  • Ç. ALTIN

    4820,13% -0,91

Erdoğan'dan Bahçeli'ye destek!

Erdoğan'dan Bahçeli'ye destek! Özel'e 'kapalı oturum' yanıtı: Esefle karşıladık

GÜNDEM 9.10.2024 14:05:00 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in İsrail kapalı oturumuyla ilgili eleştirilerini dile getiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yanıt verdi. Erdoğan, 'CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor.' ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Grup Toplantısı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! AK Parti Grup Toplantısı bugün var mı? AK Parti Grup toplantısı canlı bugün?

 

 

TBMM dün İsrail tehdidine karşı kapalı oturum düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kapalı oturumda söylenenleri "gündem değiştirme" çabası olarak değerlendirdi. Erdoğan'ın "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'dir" sözlerine de değinen Özel, "Ben bugün emin oldum Erdoğan o sözü Türkiye'nin en çok konuşulan konusu yoksulluk olduğu için işsizlik olduğu için CHP seçimden bugüne gücünü koruduğu için konuşulmasın diye, İsrail Türkiye’ye saldıracak lafını attı. Gündem değiştiriyor." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT

 

 

Özel'in açıklamalarına ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Özel'in açıklamalarını "esefle karşıladığını" belirten Erdoğan, "CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Sayın Özel’den ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik. Biz Türkiye'nin güvenliğinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz." dedi.

'BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASINI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililerle tokalaşmasına da değinen Erdoğan, "Milletimizin faydasına olacak hiçbir diyalogdan kaçınmayız. Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamaları takdirle karşılıyor ve kıymetli buluyoruz. Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz." açıklamasında bulundu.

'NEŞTER VURACAĞIZ'

Son dönemde meydana gelen cinayetlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Emniyet teşkilatında bir zafiyet varsa neşteri vuracağız, adalet sisteminde de yanlışlık varsa neşteri vuracağız. Sosyal meyda suça özendirme teşvik etme varsa gerekli müdahalede bulunacağız. Yargılama ve ıslahta nerede boşluk varsa hal ve yoluna koyacağız. Bir dizi düzenleme gerekiyor. Seri suç işleyenlerin tutuklanabilmesi uygulamasının kolaylaştırılmasına yönelik çalışma yapacağız. Bir birim iddianameleri davaları, hatta emniyet kayıtlarını toparlayarak savcı ve hakimlerin dikkatine sunacak." ifadelerini kullandı.

'BİR ELİNDE SİLAHLA SİYASET YAPILMAZ'

 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

6-8 Ekim olaylarının 10. Yılıydı bu olaylarda 2 emniyet görevlimiz şehit oldu. 35 kişi hayatını kaybetti. Bugün malum çevreler tarafından hala demokratik bir eylem gibi lanse edilen olaylar sonucunda birçok yer zarar gördü. İhtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken katledilen Börü ve arkadaşlarına yapılan canilikleri 100 yıl geçse de unutamayız. Ciğerparesini kaybetmiş bir annenin yüreğini ancak adalet söndürebilir. Rolü olanlar hesap vermiş cezalara çarptırılmıştır. Gerek Suriye gerek de mahkeme süreci olayları ortaya çıkaramamıştır. Emperyalistlerin bölgesel planlarına alet olanalar olaylarla yüzleşme cesaretini gösteremediler. CHP yönetimi de henüz nedamet getirmedi. Biz Türkiye partisiyiz diyenlerin ülkemizi uçurum kenarına getiren bu tramvayla hesaplaşması gerekiyor. Şiddete ve teröre demokratik siyasette yer yok. Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz. Türkiye yüzyılında şiddetle mesafe koyan arasına yer vardır, ama sırtını dağa yaslayan terör siyasetine yer yoktur.

'DİYALOG ZEMİNİNİ GENİŞLETECEĞİZ'

Biz yeni yasama yılında siyasette farklı bir söylem görmeyi istiyoruz. Daha fazla konuşmaya, diyalog zeminini genişletmeye ihtiyacımız var. Hiçbir konuda milletin faydasına diyalogdan kaçınmayız. Ülkemizin meselelerini en geniş mutabakatla çözme temennisindeyiz. Bahçeli’nin açıklamalarını takdir ile karşılıyor, Türk demokrasisi adına kıymetli buluyoruz. Cumhur İttifakının uzattığı elin değerinin muhataplarıyla da anlaşılmasını bekliyoruz. Tüm siyasi partilerin de bu yaklaşım içinde hareket edilmesini bekliyoruz.

'ÖZEL'İN AÇIKLAMALARINI ESEFLE KARŞILIYORUM'

İsrail katliamlarda elli bin kardeşimizi şehit etti. İsrail ile İran gerilimini yakından takip ediyoruz. Ülkemizi bölgesel gerilimlerden hep uzak tuttuk. Aynı tutumu bugün de muhafaza ediyoruz. Netenyahu ve cinayet şebekesi tehlikeli bir maceraya atılmaktadır. Nihai hedefin neresi olduğunu da görebiliyoruz. Dün kapalı oturumda idrak kapıları açık olanlar için fotoğrafı ortaya koydu. CHP genel başkanının açıklamalarını eshefle karşılıyorum. Özel’den ülke güvenliğine dair daha olgun bir tavır beklerdim. Bölücü örgütün Suriye uzantısı PDY ile ilgili ne kadar cümleler kursakta anlatamayacağımız bilincindeyiz. Biz Türkiye güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. Bölgemiz ve topraklarımız üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.

'AL BİRİNİ VUR DİĞERİNE'

İsrail bir siyonist terör örgütüdür. Sahne arkasında İsrail’e destek vermeye devam ediyor. Amerika, Almanya ve Batı ülkelerinde böyle. Hepsi birbirinin aynı al birini vur diğerine. Gazze kasabı Netenyahu’nun ABD kongresine davet edilmesi ve alkışlanması bunun örneğidir. Tarih bu kara tabloyu unutmayacak.

Tam bir yıldır emperyalist güçlerin desteğini arkasına almış, Filistin’in evlatlarını bütün kahramanları saygıyla selamlıyorum. Hamas’ın destancı mücadelenin aynı zamanda Türkiye için de olduğunu biliyoruz. Filistin halkının aynı zamanda insanlığı da savunduğunu biliyoruz. Birileri ülkemizde terör örgütü derken Hamas’a biz kimseden çekinmeden işte bu yüzden Hamas Filistin’in Kuvva-i Milliye’sidir dedik.

'EMNİYET'TE ZAAFİYET VARSA NEŞTER VURACAĞIZ'

Polisimizin şehit, bir genç kızımızın katledilmesi… Herkes gibi biz de rahatsızız bu çerçevede önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın sokakta evinde işyerinde hayatını endişesiz sürdürmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Emniyet teşkilatında bir zafiyet varsa neşteri vuracağız, adalet sisteminde de yanlışlık varsa neşteri vuracağız. Sosyal meyda suça özendirme teşvik etme varsa gerekli müdahalede bulunacağız. Yargılama ve ıslahta nerede boşluk varsa hal ve yoluna koyacağız. Bir dizi düzenleme gerekiyor. Çok sayıda suç kaydı olanların, bu eğilimlerinin yargılamada görülmesini sağlayacağız. Davalar sonuçlanmadan kayıtlarda görünmüyor. İlk derece, istinaf, yargıtay derken bir cezanın kesinleşmesi 7 yıla kadar uzayabiliyor. Suçlu kişi de sabıka kaybı olmadığı için yargılanabiliyor tutuklama olmadan. Suçu geçim kaynağı haline getirenler sistemi istismar ediyor. Bu çarpıklığı düzeltmek için kurumsal ve seri suç işleyenlerin tutuklanabilmesi uygulamasının kolaylaştırılmasına yönelik çalışma yapacağız. Bir birim iddianameleri davaları, hatta emniyet kayıtlarını toparlayarak savcı ve hakimlerin dikkatine sunacak.

'REYTİNG KAYGISIYLA SORUNLU YAYIN'

Son dönemde medya organlarımız reyting kaygısıyla sorunlu yayın izliyor. İfade tutanaklarından, polis kayıtlarına kadar her türlü bilgi belge ekranlarda çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Habercilik adına üzülerek söylüyorum mağdurlar tekrar mağdur ediliyor. Cinayetler en ince detaya kadar anlatılıyor. Meselenin sosyal öğrenme boyutu göz ardı ediliyor. Buna rıza göstermemiz söz konusu olmaz. Basınımız medyamız elbette özgür olmalıdır. Ama bu sorumlu yayıncılık yapmaya mani değildir. RTÜK bu konuları daha hassas takip etmelidir. Burada şu bilinmeli, yargı organlarımızın toplumda adalet duygusunun güçlendirilmesi için bugüne kadar fedakarlıktan kaçmadık. Adaletin tesisi en öncelikli meselemizdir.


Haber Editörü

admin admin

admin@kurumsalx.com

Mavi renkli haşhaş tohumları gıda amaçlı satışta

CHP'li Gürer: Portör muayenesinde belediyeler yetkilendirilmeli

Eskişehir'de 'Mekatronik' eğitimlerine başvurular sürüyor

Bursa Osmangazi'den üretici çiftçilere müjde

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkmenistan yolcusu

Yalova'da Başkan Gürel, taciz ve şiddet vakalarına dikkat çekti

Yalovalı çocuklar 'maske' tasarladı

Denizli mastit hastalığıyla mücadele ediyor... İlk doz aşılar yapıldı

Yaralı geyik İzmir'de tedavi ediliyor

Bursa’da kış turizmi beklentileri yüksek

Biber gazı fırsatçılığı pes dedirtti! 80 liradan 560 liraya…

Siber saldırılar banka hesaplarını tehdit ediyor

Ankara’da Diyanet'ten 4-6 yaş Kur’an kursu açılışı

2024 Nobel Fizik Ödülü endişe yarattı: Yapay zeka dünyayı ele mi geçirecek?

Dubai Odaları Başkanı, Ticaret Bakanlığı'nda... Türkiye BAE ticari ilişkileri değerlendirildi

Bursa Bölge'nin ormancılık faaliyetlerine 'Konsey' denetimi

Sakarya Camili’ye 25 milyon liralık altyapı yatırımı

CHP'li Bağcıoğlu: 'İsrail-Hamas çatışmaları Türkiye için kritik dersler içeriyor'

Onkoday'dan meme kanseri farkındalık etkinliği

Bakan Tekin Saraybosna'da akademik açılışta

Bakan Bolat: İhracatçıların her daim yanındayız

Fırat Kalkanı'nda 2 terörist etkisiz

13 Belediye Başkanı AK Parti’ye geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan rozet taktı

Sudan ile şok anlaşma: 500 tona kadar at, eşek ve domuz eti getirene vergi muafiyeti

“İnegöl’e güzel bir eser kazandırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kriminal tipler sokakta dolaşmamalı, suçlular tutuklu yargılanacak'

650 yıllık Gezek kültürü Osmangazi’de yaşatıldı

Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Bursalılar Gökdere Sosyete Pazarı’na akın ediyor

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST’TEN DERECELERLE DÖNDÜ

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku
Çelebi Ofis

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TEKNOFEST’TEN DERECELERLE DÖNDÜ

YÜKSEKÖĞRETİM AKADEMİK YILI, GERÇEKLEŞEN TÖRENLE BAŞLADI

ENERJİ KENTLERİ BİRLİĞİ’NİN MECLİSİ ERZURUM’DA TOPLANDI

Atatürk Üniversitesi X. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’na katılım

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN İSTİHDAM GARANTİLİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Turizm işletmeciliği bölümüne akreditasyon belgesi verildi

Erzurum Enerji Kentleri Birliği’ne ev sahipliğini yaptı

77 yıllık zulüm…

Belesi daha hoş…

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 4' ÜNCÜ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

Eskişehir'de 'Mekatronik' eğitimlerine başvurular sürüyor

Yalovalı çocuklar 'maske' tasarladı

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı'nın açılışı gerçekleşti

Saray Belediyesi’nden ücretsiz LGS hazırlık atölyesi

New Jersey Maarif Okulu: Kültürel köprü ve eğitimde yeni bir vizyon

BTÜ’den otomotiv sektörünün sorunlarına çözüm

Profesör Lütviyye Asgerzadenin yeni monografisi: Şeyh Muhammed Rasizade

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Çayırova'da 'sanat ve eğitim' içerikli dersler başladı

Van Erciş'te liselilerden Gazze kermesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR