Tarih: 10.10.2024 10:28

Erzurum Büyükşehir’den Amatör Spora “Vefa”lı yaklaşım

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Büyükşehir’den Amatör Spora “Vefa”lı yaklaşım

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 3 Temmuz Stadında düzenlenen Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir törenle amatör kulüplere ve amatör sporculara malzeme yardımında bulunarak, Erzurum spor tarihine emek harcamış, katkı sağlamış olan spor gönüllüleri için hazırlanan Vefa Duvarını hizmete açtı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanının teşekkür konuşmasının ardından, günün ve haftanın anlamını içeren konuşmasıyla teşekkürlerini ileten Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur yapmış olduğu açıklamasında gençlerimize ve çocuklarımıza spor kültürünün aşılanmasında büyük emekleri olanlara teşekkür etti.

 

 

Tüm1habermedya/medyadogu.com/spor/amatör/futbol/ vefaduvarı/vefa/ 3Temmuz/geleceknesil

 

 

Bugün burada sporumuza, bunun yanı sıra futbolumuza büyük katkılar sunacak, yarının A akımında top koşturacak gençlerimizi yetiştirmenin, onlara destek vermenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz diyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her meslekte olduğu gibi sporda da alt yapının çok önemli olduğu vurgusuna değindi. Uygulamada bir mesleğe başlanıldığında önce çırak, sonra kalfa ve sonra da usta olunuyorsa işte sporda da alt yapı çok önem arz etmektedir diyen Sekmen, istiyoruz ki bu şehirde de spora ilgi duyan gençlerimizi eğitelim, yeteneklerini tespit edelim ve başarılı olan gençlerimi daha üst seviye takımlara hazırlıklı hale getirelim, işte burada bütün bu çalışmalar amatör kulüplerde fedakârlıklarla yürür, diyerek Erzurum’da bu görevi yerine getirmenin mutluluğunu bir kez daha yaşamanın sevincini duyduklarını ifade etti.

 

 

Bugünün gençleri sizler, yarınların büyükleri olacaksınız, bu şehirde yaşayacaksınız ve ülkemize bir yandan hizmet verirken, bir yandan da kendi rızıklarınızı temin edeceksiniz diyerek gençlere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geleceğe hazırlıklı olmanız lazım mesajını verdi.

 

 

Sporun ferdi olarak yapıldığı gibi takım halinde olan ve başta futbolun içerisinde yer aldığı takım sporlarında sabır, disiplin ve sebatın çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek; bireysel gelişimin yanı sıra toplum içerisinde bir takım ruhuyla hareket etmenin başarıları artırdığının bilinmekte ve görülmekte olduğunu ifade eden Başkan Sekmen yola azim ve gayretle devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Spor yaparken veya futbol oynarken eğitimin önemini asla ve asla unutmamak gerektiğini ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tahsil derecelerine göre mutlaka okunması gerektiğini, sporun yanı sıra bu durumun güzel başarıları getireceğini belirterek eğitimin kesinlikle aksatılmaması gerektiğini vurguladı.

 

 

Mehmet Sekmen konuşmasında Erzurum’da spor alanlarına büyük önem verildiğini ve şehrin bilhassa Palandöken’in çıkışında sağında ve değişik bölgelerinde sahalar yaptıklarını, sadece futbol için değil diğer spor dalları içinde güzel tesisler yapıldığını, kış sporları açısından hiçbir ilde olmayan tesislerin Erzurum’a Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vasıtasıyla yaptırıldığını ifade ederek bir kez daha Erzurum adına teşekkürlerini iletti.

 

Olimpiyat Parkında yapılmış olunan spor sahaları yanı sıra gelecek sezondan itibaren birçok alanda yeni semt sahaları ve spor alanlarının yapımını gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Sekmen sporu mahalle aralarına taşımayı amaçladıklarının altını çizdi.  

 

Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum Büyükşehir ve Erzurum Spor FK olarak 27 amatör takıma malzeme desteği verdiklerini belirten Sekmen bunun yanı sıra 3 Temmuz Stadyumunun iç saha duvarına Erzurum’un sporuna katkı sağlayan değerli spor adamlarının isimleri yazılarak, adının da Vefa Duvarı olarak adlandırılmasını yaptıklarını ifade ederek bu hizmeti veren insanları unutmadıklarını ifade ederek “mühim olan hatırlamaktır” dedi.

 

 

Etkinlik kapsamında sporcuların gösterileriyle devam eden organizasyonda kulüplere formaları takdim edilerek hatıra fotoğrafları çektirildi.

Bu tür organizasyonların katkılarının Erzurum sporuna olumlu yansımaları olacağını ifade eden amatör futbol il temsilcisi Ferit Karakoca' da katılımlarından ve katkılarından  dolayı tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —