Tarih: 08.10.2024 10:24

Erzurum Enerji Kentleri Birliği’ne ev sahipliğini yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Enerji Kentleri Birliği’ne ev sahipliğini yaptı

Palandöken Kayak Merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen meclis toplantısı sonrası “Türkiye’nin enerji dönüşümü çalışmaları” adlı toplantı düzenlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentleri Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, toplantıda yaptığı konuşmasında “Enerji Kentleri Birliği olarak toplamda 151 üye belediyemizle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının yerel kalkınmaya, ülke refahına, ekonomiye ve istihdama en yüksek katma değeri sağlaması için var gücümüzle çalışmaktayız”, dedi. 

tum1habermedya/medyadogu.com/enerji/belediyeler/dönüşüm

 

Sekmen konuşmasında; misyonumuz ışığında üye belediyelerimize güneş, rüzgâr, jeotermal, hidroelektrik, biyokütle gibi yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında ön fizibilite çalışmaları, eğitimler, diğer belediyeler arasında iletişimin sağlanması ve teknik ziyaretler gerçekleştirmekteyiz diyerek yapmış oldukları enerji çalışmalarının önemine vurgu yaparak; enerji olmadan sanayileşmenin hızlanması, tarımın gelişmesi, teknolojinin ilerlemesi ya da halkımızın refah seviyesinin artırılması mümkün değildir, diye konuştu. 

 

Başkan Mehmet Sekmen toplantı esnasında bilhassa milli enerji politikasına ağırlık vererek,  milli enerji politikasıyla birlikte Türkiye’nin geldiği nokta ile ilgili olarak ta şu değerlendirmede bulundu: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin önderliğinde başlatılan Milli Enerji Politikası, bu anlamda çok kritik bir dönüm noktasıdır. Bu politika, Türkiye’nin enerji güvenliğini sağlamak, yerli ve yenilenebilir kaynakları en üst düzeyde değerlendirmek ve enerji arzında sürdürülebilirliği temin etmek adına da büyük bir vizyonu ortaya koymaktadır. Güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal ve biyokütle enerjisi gibi kaynaklar, doğanın bizlere sunduğu en temiz ve en yenilenebilir enerji potansiyelleridir. Bu kaynakların daha fazla değerlendirilmesi, sadece çevresel anlamda değil, ekonomik kalkınma açısından da büyük fırsatlar sunmaktadır. Son yıllarda ülkemizde bu alanda gerçekleştirilen yatırımlar, Türkiye’nin enerji üretiminde önemli bir dönüşüm sürecine girdiğini de göstermektedir” dedi. Erzurum için de Şehrimiz, yenilenebilir enerji yatırımları açısından büyük bir potansiyele sahiptir” diyen Başkan Sekmen, yapmış olduğu açıklamalarında Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz enerji yatırımları, sadece Erzurum’un enerji ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, bölgemizin ekonomik kalkınmasına da büyük katkı sağlamaktadır, dedi. Bilhassa güneş enerjisi alanındaki yatırımlardan özenle bahseden Sekmen Erzurum’un sahip olduğu iklim ve coğrafya avantajlarından mümkün mertebe faydalanılması gerektiğini ifade etti. 

 

 

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de toplantı esnasında yapmış olduğu konuşmasında Başkan Sekmen’i destekler nitelikte ifadelerine yer verirken katılımcılara hoş geldin temennilerinde bulundu. Konuşmaların ardından ilgili bürokratlar ve uzmanlar tarafından Türkiye’nin enerji dönüşümü anlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —