Tarih: 13.10.2024 07:53

Erzurum’da TYB Vefası vardı…

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum’da TYB Vefası vardı…

TYB Erzurum Şubesi tarafından hazırlanan ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kurucusu ve şeref başkanı D. Mehmet Doğan anısına düzenlenen “Anadolu’yu Mayalayan bir kültür öncüsü D. Mehmet Doğan” paneli Erzurum’da yapıldı. 2 gün süren etkinlik kapsamında, başta Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden gelen TYB üyeleri gönül birliği içerisinde Mehmet Ağabeylerini yâd ettiler. 

 

 

Tüm1habermedya/medyadogu.com/kültür/edebiyat/sanat/vefa/kadimşehirErzurum/TürkiyeYazarlarBirliği

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Erzurum Atatürk Üniversitesinin katkılarıyla ortaklaşa düzenlenen panel çerçevesinde, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Başkanlığındaki heyet; başta Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi olmak üzere, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı makamlarında ziyaret etti.

 

 

 

Ziyaretler esnasında TYB Genel Başkanı ve ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan yapmış olduğu açıklamalarda; TYB nin şeref başkanı olan merhum D. Mehmet Doğan’ın “Anadolu’yu mayalayan bir kültür öncüsü” olduğunu, merhumun Türk Kültürüne ve Edebiyatına sağlamış olduğu katkılarının her geçen gün daha bir fazla hissedilmeye başlanıldığını ve Türkiye’nin değişik illerinde mevcut durumda bulunan ve bu kültüre ciddi manada katkı sağlayan, TYB şubeleri vasıtasıyla bu mayayı tutturma çabasında olduklarını ifade ederek, kadim bir medeniyet şehri olan Erzurum’da böylesi bir etkinlikten dolayı, kendilerine ev sahipliği yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesine ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —