Tarih: 19.10.2024 21:55

HAYDARPAŞA MAHALLESİ MESUT KAZIK'IN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ LEFKOŞA SURLARİÇİ
HAYDARPAŞA MAHALLESİ MESUT KAZIK'IN  19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI 

Haydarpaşa Mahallesi Muhtarı Mesut Kazık, 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş olan Muhtarlık Teşkilatının Muhtarlar Gününü kutlayan bir mesaj yayımladı.

Muhtar Kazık mesajında, Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan Muhtarlık idaresi, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır.  2. Mahmut zamanından itibaren devam eden bir teşkilat olan Muhtarlık, günümüz toplumunda da halen önemli ve güzel işlevleri yerine getirmeye devam ediyor. Muhtarlar  , halk ile devlet  arasında önemli bir köprü görevi görmekte ve aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Yerel yönetimlerin temel yardımcılarında olan muhtarlıklarımız bu önemli işlevlerden olsa gerek, yüzyıllardır halen görev yürütüyor. Kazık, Muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor.
Muhtarların toplumda ki bilincini çok iyi bilen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göreve geldiği ilk günden beri muhtarlara verdiği önem aşikardır.
Bu bağlamda KKTC'de hükümetlerinin  de Muhtarlara var olan önemi ve yaşadıkları  sorunların çözümünde  gereken desteği vermelerini umut eder.
Bu güzel duygu ve düşüncelerle ben ve bütün muhtarlarımızın, 19 Ekim   Muhtarlar Günü'nü kutlar, herkese sağlıklı ve mutlu bir önüm diliyorum.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHÜRİYETİ LEFKOŞA SURLARİÇİ HAYDARPAŞA MAHALLESİ MUHTARI 
MESUT KAZIK


Orjinal Habere Git

— HABER SONU —