Tarih: 05.07.2024 08:18

HERKESİN BİR PLANI VARSA ALLAH’IN DA VARDIR…

Facebook Twitter Linked-in

Güvenmek sevmekten çok daha önemlidir. İnsan güvendiğini sever. Güvenin bittiği yerde, sevgi de kuş olup gider. Çünkü biliriz ki; Asıl olan söz dili değil, hal dilidir. Konuşmaktan çok inandığı gibi yaşamaktır.

İmam Şafii der ki: “Eğer insanlar seni zorluklar içinde yalnız bırakmışlarsa anla ki, Allah seni kollamak istiyor.”

İnandım ki ve emin oldum ki ucuz insanların üstüne kurulan hayaller bize pahalıya patlıyor. Taşındıkları mahallenin rengini alacaklar ama oraya hiç bir renk katamayacaklar.

Ahmet Arif der ki: “Bir gönül inceliğidir, bir insana değerli olduğunu hissettirmek."

Kimlerin kuru yaprak misali nerelere savruldukları artık bu saatten sonra bizi ilgilendirmiyor. Gönül ve ömür verdiğimiz bu davada, sadakat yeminlerini, sabır ve teslimiyet dolu yüreklerle ettik! Rabbim sadakatten, sabırdan ve samimiyetten ayırmasın…

Şems-i Tebrizi der ki; Yüzü dost, özü düşmandan usandım / Dili mümin, kalbi şeytandan usandım / Dostum herkesin kahrı çekilir amma / Ben, davasız müslüman’dan usandım.”

Bazen kırık bir gönülden çıkan dua kırk gönüle şifa olur da bilemezsin. Varsın gönlü kırıklardan olalım, gönül kıranlardan değil… Herkes bir gün anlar sevdiğinin kıymetini. Ama gidince, ama bitince, ama ölünce... Kısaca iş işten geçince...

İmam Şafii der ki; “Eğer insanlar zorluk anında senden kopuyorlarsa, bil ki; senin işini Allah azze ve celle üstlenmek istiyor. Ve vekil olarak Allah yeter...” O halde gidenler için üzülmeyin Allahu Ekber! deyin.

Namuslu ve haklı kalmanın yolu bazen kaybetmekten geçer; işte öyle durumların olduğu yerde kaybetmenin şerefine talibiz…

Ataullah İskender demiş ki: “Kalpler, Allah'a tevekkül etmeden rahat yüzü göremezler. Çünkü Allah'a tevekkül eden kimse, yüklerini yere indirmiştir, yüklerini yüce Allah onun yerine taşır. Kim Allah'a güvenip dayanırsa o ona yeter.

Davamızın sadakat tuğlalarını satır satır, hece hece gönüllere dizdik. Her çağda, her yaşta her şartta bu sevdayı şeref rozeti olarak taşıyacağız.

Ahmet Arif demiş ki; “Çiçek gibi insanların kalbini kırdınız, umutlarını yok ettiniz, bahçeleriniz bahar görmesin..." Ve Neşet Ertaş eklemiş; “İncinmiş olanın ahı, nereye gitse bulur sahibini.."

Ha yılan ha şeytan! Biri zehirini akıtır, diğeri hançerini. Rabbim bu tiplere fırsat vermesin, yüzleri gülmesin inşallah…

Ve La Galibe İllâllah” “Galip Olan Sadece Allahtır.” Herkesin bir planı varsa Allah’ın da vardır.! Kul hesabının üstünde kutlu bir hesap vardır.

Zakir Tercan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —