Haberi Sesli Oku

Hikmetin İzinde Öğretmen Akademisi'nin dördüncü dönemi tamamlandı

Hikmetin İzinde Öğretmen Akademisi

Hikmetin İzinde Öğretmen ve Yönetici Akademisi 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemini, imam hatip okullarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerin katıldığı program, sertifikaların verilmesi ile son buldu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği çatısı altında faaliyet gösteren İHAMER (İmam Hatip Araştırmaları Merkezi) ve Öğretmen Komisyonu, eğitimcilerin ve yöneticilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Hikmetin İzinde Öğretmen Akademisi" ve "Hikmetin İzinde Yönetici Akademisi" 2 bin 500 civarında öğretmen ile bine yakın yöneticinin farklı alanlarda eğitim almasına olanak sağladı.

Akademisyenler, öğretmenler, yöneticiler ve ÖNDER Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Beşir Ağa Külliyesi'nde gerçekleştirilen kapanış programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Sinan Özyurt, "Öğretmenlerimiz, 24 başlık altında 27 hocamızdan toplam 78 oturumda dersler aldı. Türkiye'nin 81 ilinden 2 bin 500 öğretmenimiz derslere kayıt yaptırdı. Bu yıl Yönetici Akademisi de hayata geçirildi. 7 başlıkta 7 hocamızdan dersler aldığımız, istifadesi bol bir program gerçekleştirdik. Yönetici Akademisine de bine yakın okul yöneticisi ve öğretmen katıldı." dedi.

Akademinin eğitimcilerinden Dr. Şule Şahin Ünlü, "2006 yılında Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldum. O yıllarda üniversite okuyabilecek miyim endişem vardı. Elhamdülillah Rabbimin takdiriyle Marmara İlahiyatı dereceyle kazandım. ÖNDER beni davet etmişti, bu zor günlerimizde yanımızdaydı. 4 yıl boyunca bizi burslarıyla destekledi. Bugün doktorasını bitirmiş biri olarak Hikmetin İzinde de eğitmen olarak bulunmaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Hikmetin İzinde Öğretmen Akademisi’nde düşünceden edebiyata, yapay zekâdan eğitime, Filistin'den Suriye'ye kadar uzanan birçok başlık ele alındı. Bu içeriklerin, öğretmenlerin hem mesleklerine hem de hayata dair daha derin bir bakış açısı kazanmalarına katkı sunması hedeflendi. Tamamen dijital ortamda gerçekleştirilen program, öğretmenlerin istedikleri konuları seçerek katılmalarına imkân sundu. Dersler 24 ana başlıkta, 27 uzman isim tarafından, 78 oturumda sunuldu.

Bu sene ilk defa düzenlenen Hikmetin İzinde Yönetici Akademisi, eğitim yöneticilerinin liderlik becerilerini geliştirmeye ve yönetim sanatını hikmet ekseninde yeniden yorumlamaya odaklandı. Program, imam hatip okullarındaki yöneticilerin katılımı için tasarlandı. Yedi dersten oluşan akademide Rutinle Ritim Arasında Yönetici Zihin, Kararlarımızı Kendimiz mi Alıyoruz? Gruplar İçinde İnsan Davranışı, Dönüştürücü Liderlik: Vizyon, İlham ve Değişim, Dijital ve Yapay Zekâ Lider Rolleri, Yöneticiler İçin Kısas-ı Enbiya gibi başlıklar yer aldı.

Programların bitiminde her iki akademiye katılan öğretmen ve yöneticilere teşekkür mahiyetindeki katılım belgeleri takdim edildi. (İLKHA)



Oltu Yasta

Anahtar Parti Erzurum İl Teşkilatı’ndan Yoğun Katılımlı Bayramlaşma Töreni

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Huzurun ve kalitenin diğer adı: Atatürk Üniversitesi

Dadaş 1 attı pir attı…

Dadaşın formasıyla daha nice 100 lere inşallah

Erzurum B.B. U-16 yaş grubu Şampiyonu Yakutiye Spor oldu

Ordu'da ilkokul öğrencileri darbuka çalmayı bidonla öğrendi

İstanbul'da üniversitelilere ikinci ödemeler 3 Nisan'da

Özel Öğretim'de yeni dönem... MEB üç kurum için yönerge hazırladı

Sakarya'da minik su müfettişleri göreve hazır

İlk defa açılacak üç yeni özel öğretim kurumuna ilişkin standartlar belirlendi

Edirne Keşan'da geleceğin tarımcıları hasada hazırlanıyor

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

LGS başvuruları yarın başlıyor

MEB, LGS hakkında merak edilenleri yanıtladı

Bursa'da Osmangazili miniklere 'sıfır atık' eğitimi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

Ankara Büyükşehir engelsiz başkent için çalışıyor

Sakarya'da Başkan Alemdar esnafla kucaklaştı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Yapay zekanın önerdiği menülere dikkat!

Ordu'da ilkokul öğrencileri darbuka çalmayı bidonla öğrendi

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

TRT'den 'Teşkilat' kararı! O oyuncuya 'Özel' destek

İstanbul'da üniversitelilere ikinci ödemeler 3 Nisan'da

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

Bakan Bolat: 'Milyonlarca vatandaşımız boykot çağrılarına itibar etmedi'

Promosyonda Türkiye'nin rekabet gücü artıyor

Bursa Büyükşehir tatilde de can dostların yanında

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Fıstık kabuğu yüklü kamyon devrildi

Volkan Konak memleketi Maçka’da toprağa verildi

Yaralı 'Kızıl Şahin' Jandarma tarafından koruma altına alındı

Gökkuşağı görsel şölen oluşturdu - Videolu Haber

Bakan Bolat boykota karşı alışverişe çıktı

Manisa'dan Gediz Nehri kirliliği iddialarına yanıt

Mardin 1969 Spor liderliğini sürdürdü

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Devlet Bahçeli’den siyasi partilere 14 maddelik 'Türkiye Reçetesi'

Konya'da Başkan Altay'dan esnaf ziyareti

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

CHP Lideri Özel: 'Fişlemeleri sarayın bahçesinde yakacağız'

ASAL Araştırma'dan çarpıcı anket: CHP birinci parti, kararsızlar dağılınca fark açıldı

Tatilin ilk 4 gününde trafik 34 can aldı

Yükleniyor