Tarih: 17.10.2024 09:59

Hizbullah savaşçıları Güney Lübnan'da iki İsrail tankını imha etti

Facebook Twitter Linked-in

İsrail, 23 Eylül'de Lübnan'daki Hizbullah birliklerine karşı Kuzey Okları Harekatı'nı başlattı ve bu kapsamda hareketin askeri tesislerine yönelik yoğun hava saldırıları düzenliyor.

 El Mayadeen'in haberine göre , Lübnan'daki Şii grup Hizbullah'a bağlı militanlar, iki ülke arasındaki sınır bölgesinde iki İsrail tankını imha etti .

TV kanalına göre, Akdeniz kıyısına yakın El-Labbouneh Tepesi'nde yaşanan çatışmalar sırasında iki Merkava tankı tanksavar füze sistemleri tarafından imha edildi. El Mayadin, saldırı sonucunda bazı İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, bazılarının da yaralandığını belirtti.

23 Eylül'de İsrail, Lübnan'daki Hizbullah birliklerine karşı Kuzey Okları Harekatı'nı başlattı ve bu esnada hareketin askeri tesislerine karşı büyük hava saldırıları düzenliyor. Belirtilen amaç, İsrail'in kuzey sınır bölgelerinde güvenli koşullar yaratmak ve böylece on binlerce sakinin oraya geri dönebilmesini sağlamak. Saldırılardan birinin sonucunda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah 27 Eylül'de Beyrut'ta öldürüldü. Örgüt, Nasrallah'ın ölümünü doğruladı ve İsrail ile çatışmaya devam edeceğine yemin etti. 1 Ekim sabahının erken saatlerinde İsrail ordusu, güney Lübnan'daki sınır bölgelerinde bir kara harekâtının başladığını duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —