Tarih: 24.10.2024 08:10

Irakçi: BRICS'in geleceği umut verici

Facebook Twitter Linked-in

BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile  birlikte Rusya'nın Kazan kentine giden İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi, Rus kanalına İzvestiya’ya verdiği röportajda: ‘ABD yeni dünya düzeninde hegemonik ve saldırgan politikasını sürdürüyor’ dedi.

İran Dışişleri Bakanı şunları söyledi: Ancak ABD giderek konumunu kaybediyor ve BRICS'e katılan ülkeler dünya düzeninde adalet ve barışı amaçlayan değişiklikleri destekliyor.

BRICS'in geleceğinin umut verici olduğunu belirten Irakçi, daha fazla ülkenin bu gruba katılma arzusunu dile getirdiğini vurgulayarak: ‘Bu, hükümetlerin BRICS'in öneminin farkında olduğunu ve onun adalet ve barışa dayalı bir dünya düzeni yaratmayı amaçlayan ideolojisini paylaştığını gösteriyor’ dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan başkanlığındaki siyasi ve ekonomik heyet, BRICS grubunun zirvesine katılmak üzere dün Rusya'nın Kazan kentine gitti.

Bugün gerçekleştirilen zirvede BRICS ile İran İslam Cumhuriyeti'nin işbirliğine dair ortak kapasitelerini anlatan ve bu uluslararası örgütün kuruluş hedeflerinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda 5 önemli öneri sunan Pezeşkiyan şunları ifade etti: Küçük ve çevik bir sekreterya olmadan grup içindeki çeşitli programları takip etmek zor olacaktır. Bu sekretaryanın nasıl oluşturulacağı konusundaki incelemenin dışişleri bakanlıklarının gündemine alınmasını öneriyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —