Tarih: 23.10.2024 07:59

İran Cumhurbaşkanı: BRİCS ABD Totaliterliğinden Kurtulmanın Yollarından Biri

Facebook Twitter Linked-in

İran Cumhurbaşkanı Rusya'ya gitmeden önce yaptığı açıklamada ziyaretinin önemin vurgu yaparak BRİCS zirvesine katılacağını BRİCS'in ise ABD totaliterliği ve hegemonyasından kurtulmak için katedilebilecek yollardan biri olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ziyaret öncesi yaptığı basın toplantısında "Bu seyahat, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine gerçekleşiyor, BRICS üyesi ülkelerin çok taraflılığı geliştirmek amacıyla düzenlediği bir toplantı niteliğinde" dedi. 

"BRICS, ABD'nin tek taraflı gücünü kontrol altına almak ve birlik ile uyum sağlamak amacıyla kurulmuş bir organizasyondur. Bu seyahat sırasında enerji, sanayi, ticaret ve turizm alanında önemli anlaşmalara imza atmayı planlıyoruz" vurgusunda da bulundu. 

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan " Rusya, Çin ve Hindistan'ın yanı sıra diğer katılımcı ülkelerin cumhurbaşkanlarıyla görüşme ve diyalog fırsatımız olacak. Zirveye katılan cumhurbaşkanları, BRICS hakkındaki tutumlarını ifade edecekler, bu zirve, ABD'nin tek taraflılığını gölgede bırakma potansiyeline sahip."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —