Tarih: 10.10.2024 10:58

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepki!

Facebook Twitter Linked-in

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz tarafından sosyal medyada yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'yi hedef alan paylaşıma, Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaparak cevap verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alarak yaptığı çirkin paylaşıma Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi. Bakanlık, "İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz," açıklamasını yaptı.


İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya platformu X üzerinden, Aksa Tufanı harekatının yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan bir paylaşım yaptı. Yisrael Katz'ın paylaşımına binlerce tepki yorumu yağdı.

İŞTE O PAYLAŞIM...

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın paylaşımına tepki! Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı - Resim : 1

"7 Ekim katliamının yıldönümünde, özgür dünya Hamaslı canileri kınarken, diktatör Erdoğan onları övüyor: "Onlar Türkiye için savaşan özgürlük savaşçıları" - yani tecavüz etme özgürlüğü, öldürme özgürlüğü, cesetlere saygısızlık etme ve bebekleri yakma özgürlüğü.

 

@RTErdogan Türkiye'yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken Atatürk'ün mirasını yok ediyor."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Katz'ın yaptığı paylaşıma Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Katz'ın, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, iftira dolu bir paylaşım daha yaptığının görüldüğü belirtilirken, paylaşımın ilgi çekmeye ve gündemi değiştirmeye dönük, başarısız bir psikolojik harekat girişimi olarak değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz. Türkiye, İsrail'in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —