Tarih: 26.07.2024 13:29

İstanbulda Kuzey Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yıl Dönümü Resepsiyonu Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

20 Temmuz 1974'te gerçekleşen ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına kavuşmasını sağlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü, KKTC'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen özel bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörlüğü ve Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği heyeti de davetli olarak katıldı.

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörlüğü olarak  20 Temmuz Kuzey Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yıl Dönümü Resepsiyonuna KKTC- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunun daveti üzerine KİAMP-TC Genel Koordinatörlüğü ve  Karabağ Azerbaycandır Koordine Etme Derneği heyeti katılım sağlamıştır.

KKTC Barış ve Özgürlük Bayramının 50. Yıl Programına KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin TATAR, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Özel Kalemi Prof. Dr. Ata ATUN, İstanbul Başkonsolosu Fatma DEMİREL, T.C İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer AKTAŞ katılım sağlamıştır. Kurumumuz adından Galaya KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörü Sn. Dr. Elvin ABDURAHMANLI ve Danışmanı Sn. Caner KARAKUŞ katılım sağlamıştır. Program sonrasında kurum yöneticileri tarafından KKTC  Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Özel Kalemi Prof. Dr. Ata ATUN ve diğer resmilerle resmi görüş gerçekleştirilmiş, kurumumuzun faaliyetleri ve gündem değerlendirilmiştir. 
Dipnot olarak belirtmek isteriz ki, 2021 yılında Azerbaycan ve KKTC ile ilgili ilk resmi teması kurum olarak Diaspora faaliyetleri çerçevesinde kurumumuz gerçekleştirmiştir. Bu vesile ile bizlerde KKTC-Kıbrıs Barış Harekatının 50. Yılında şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla minnetle anıyor ve Azerbaycan-Türkiye ve KKTC birliğinin dostluğunun daim sürmesini temenni ediyoruz.


Saygılarımla:

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu T.C Genel Koordinatörü Dr. Elvin ABDURAHMANLI

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —