10045,43%1,30
35,28% 0,17
36,71% 0,24
2979,62% 0,57
4799,36% 0,00
TBMM’de 'Saadet Partisi' çatısı altında grubu bulunan Gelecek ve Saadet, Gelecek Partisi’nden Ankara Milletvekili Nedim Yamalı’nın istifası üzerine düştü.
Gelecek Partisi’nden Ankara Milletvekili Nedim Yamalı’nın istifasının ardından, Gelecek-Saadet grubu milletvekili sayısı 19’da kaldığı için düştü. Grubun her Çarşamba günü yapılan grup toplantısı bu hafta yapılmayacak.
Saadet Partisi Hatay Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan, Gelecek-Saadet grubunun düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Gelecek Partisi’nden istifalar sürecek mi” sorusuna karşılık Çalışkan, “Bazı isimler söz konusu olabilir. Henüz bize bilgi olarak ulaşmış bir isim yok” ifadelerini kullandı.
“Gelecek Partisi gruptan çıkacak mı” sorusuna Çalışkan, şu yanıtı verdi:
“Normal şartlarda bizim arzumuz, bugüne kadarki görüşmelerimiz ve süreç, önce DEVA, Gelecek, Saadet üçlü olarak grubu sürdürmek. Bunun dışında da grup dışındaki başka milletvekilleriyle de başka kitlelerle de temaslarımız var. Hedefimiz, mesele grubu korumak değil, grubu büyütmek. Mesele 2028 seçimlerine gitmeden önce masada söz sahibi olabilecek üçüncü alternatif bir oluşum olarak söz sahibi olabilecek bir yapı tesisi içinde olmak. Buradaki hadise de sadece bir milletvekilinin alınması değil, Saadet Partisi'nin Türkiye'de üçüncü yolun oluşmasına gidecek yolu kapatmak."
Saadet Partisi geçmişinden bugüne kadar her dönemde her kesimle iş birliğine açık bir partisi olduğunu söyleyen Çalışkan, "Dolayısıyla da biz sağ veya sol, şu görüşten, bu görüşten demeden her kesimle de iş yapabilen bir partiyiz" diye konuştu.
“DEVA Partisi ne düşünüyor“ sorusu üzerine Çalışkan, şunları kaydetti:
“Şu anda onlarla müzakerelerimiz var. Kendileri zannediyorum bir-iki gün içinde açıklama yaparlar. Saadet Partisi her kesimle, hem DEVA ile hem başka partilerle görüşmekten çekinmez. Ama burada trajik olan taraf, Saadet Partisi’nin 20 kişiyle bile Meclis’te temsil edilmesine, 9 milletvekili olan Saadet Partisi'ne Cumhur İttifakı'nın tahammül edemiyor oluşudur. Normalde madem parti ülkenin milli ve manevi değerlerini savunuyorsa, maddi ve manevi kalkınması için mücadele ediyorsa Saadet'in önünü kapatmak, Saadet'in sesine kulak vermesi gerekenlerin Saadet’i baskılamaya çalışması da ülkenin geldiği yeni dönem açısından trafik sonumuzu gösterir.”
1973 yılında Malatya/Darende'de doğdu. İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dereceyle tamamladı.2010'da yüksek lisans ve 2013'te doktora eğitimini Ankara Üniversitesinde aldı. 2014'te Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Yardımcı Doçent, 2018'de Doçent unvanı aldı.
Dokuz kitabı ve Hatay'ın dini ve kültürel değerlerini de ele aldığı makaleleri vardır. 1986 yılından beri gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmaktadır. Hafız olan ve üniversite öncesi Şam'da dil eğitimi alan Çalışkan, iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekiliği ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir. Beyza Piliç Yönetim Kurulu Başkanıdır.
TBMM'nin 20. döneminde Refah Partisi grubunda milletvekili danışmanlığı yaptı. Fazilet Partisi Karargâh Başkanlığı, Saadet Partisi Hatay İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Hatay İl Teşkilat Başkanlığı ve Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Günümüzde Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Sorumlusudur. 2023 seçimlerinde Hatay'dan milletvekili seçilmiştir.