Tarih: 23.10.2024 07:57

Kenya Somali'den Asker Çekmeye Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Somali'de Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'nun (ATMIS) bir parçası olarak görev yapan Kenya Savunma Kuvvetleri'nden (KDF) bir grup asker Kenya'ya döndü. Hafta sonu varışları KDF tarafından Salı günü, 22 Ekim'de yayınlanan bir bildiriyle doğrulandı. Embakasi Garnizonu Komutanı Tuğgeneral Jackson Lesaiyo tarafından karşılandılar.

Bu geri gönderme, ATMIS kapsamında aşamalı bir geri çekilme için stratejik bir planla uyumlu olup, güvenlik sorumluluklarının Somali güçlerine kademeli olarak devredilmesine odaklanıyor. KDF, bu birliklerin konuşlanmaları sırasında Kuday İleri Harekat Üssü'nde (FOB) konuşlandığını kaydetti.

Tuğgeneral Lesaiyo, geri dönen askerleri görevleri boyunca gösterdikleri bağlılık ve profesyonellik için takdir ederek, bölgesel güvenliği artırmada oynadıkları önemli rolü vurguladı. "Görev turunuzu tamamladığınız için sizinle çok gurur duyuyoruz. Profesyonelliğiniz ve disiplininiz, görevinizi etkili bir şekilde yerine getirmenizde çok önemliydi," dedi.

KDF komutanı ayrıca askerlerin Somali'de daha güvenli bir ortamın oluşmasına ve bu sayede daha geniş bölgede istikrarın sağlanmasına katkı sağladığını vurguladı.

Sivil hayata yeniden entegre olurken, geri dönen subaylar aileleriyle uyum sağlamalarını ve yeniden bir araya gelmelerini kolaylaştırmak için tasarlanmış standart görev sonrası danışmanlık programlarına katılacaklardır. KDF, "Askerler sivil hayata geri dönüşlerini desteklemek için rutin görev sonrası danışmanlık programlarına katılacaklardır" dedi.

İlgili gelişmelerde, eski Savunma Kabine Sekreteri Aden Duale, geçen yıl KDF'nin Somali'deki misyonunun Aralık 2024'te tamamlanacağını belirterek, Kenya askerlerinin görev süresince hedeflerini yerine getirdiğini ileri sürmüştü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —