Bugün, 19 Temmuz 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

KTO'dan ihracatçılara övgü

KTO'dan ihracatçılara övgü

EKONOMİ 1.07.2025 09:22:55 0
KTO

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs Ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.

KAYSERİ (İGFA) - Mayıs ayında 345 Milyon 286 bin dolar ihracat, 160 milyon 101 Bin dolar ithalat gerçekleştirildiğini belirten Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Dünya için üreten, ülkemiz için rekabet eden ve bu rakamlara ulaşılmasındaki büyük özverilerinden dolayı sanayicilerimize, ihracatçılarımıza, çalışanlarımıza ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TÜİK verilerine göre 2025 yılı Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Kayseri olarak 149 ülkeye Mayıs ayında 345 milyon 286 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,14 azalış, bir önceki aya kıyasla yüzde 13,32 oranında artış yaşanmıştır. Kayseri olarak İthalatımız ise 160 milyon 101 bin dolar olmuştur. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 10,46 azalış, bir önceki aya oranla yüzde 3,50 artış gerçekleşmiştir. Yılın beş ayında toplam ihracatımızı 1 milyon 581 bin dolar ile kapattık. Geçen yılın ilk beş ayına göre yüzde 1,53 oranında artış yaşandı.“ diye konuştu.

Kayseri’den ihracat gerçekleştirilen ülkeler hakkında da bilgiler veren Gülsoy, “İhracat pazarlarımız; Irak, Almanya, Avusturya, ABD, Fas, Romanya, İtalya, Ürdün, Fransa, Polonya’dır.” ifadelerini kullandı.

Kayseri ihracatının sektörler bazında analizini de yapan Başkan Gülsoy, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun belirlediği sektörlerden; Çelik, Makine ve Aksamları, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri gibi sektörlerde artış yaşanırken Elektrik ve Elektronik, Demir ve Demir Dışı Metaller, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri gibi sektörlerde azalış gerçekleşmiştir.“ dedi.

“Zorlukların üstesinden gelmek, ihracatımızı artırmak ve istihdamımızı sürdürebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diyen Gülsoy, şunları dile getirdi: “Yakın pazarlardaki siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar, ihracatçılarımız için önemli riskler barındırıyor. İhracatımızın artması ve sürdürülebilirliği için özellikle emek yoğun sektörlere yönelik destek ve maliyetleri azaltacak adımlara ihtiyaç duyuyoruz. İç piyasada artan maliyetler sektörlerimizin dış pazarda yaşadığı güç kayıplarına sebep olmakta ve ilerleyen süreçte istihdama da olumsuz yansımaları olası görünmektedir.

Tedbirleri önceden alırsak dış pazarda da büyük kayıplar yaşamadan bu süreci atlatabiliriz. Kamu, özel sektör ve finans sektörünün bu kritik dönemde birlikte ve daha entegre olmasını önemli buluyoruz. Mevcut pazarlardaki konumumuzu korurken yeni ve alternatif pazarlara açılmak artık bir tercih değil, bir zorunluluk halini aldı. Koşullar ne olursa olsun, Kayseri azim ve kararlılıkla üretim, ihracat ve istihdamını sürdürmeye devam edecektir. Biz ülkemizin gücüne inanıyoruz ve tüm dünya ekonomilerinde zorlukların yaşandığı bu dönemin üstesinden de birlikte geleceğiz. Kayseri Ticaret Odası olarak ta üyelerimizin bu süreci en iyi şekilde yönetebilmeleri için katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında öncülük eden tüm ihracatçı üyelerimizi ve ekiplerini yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Yorum Ekle

İslam Âlimleri Suriye'ye yönelik siyonist saldırıyı kınadı

Telefon bataryası patladı tamirci yaralandı

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, Ali Karaki’nin anma töreninde mesaj verdi: Biz var olduğumuz müddetçe siyonist rejim hedeflerine ulaşamayacak

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Adıyaman’a ziyaret

Tüpraş’tan yaz tatili için fen deneyleri önerileri

TCMB faiz kararı öncesi anket sonuçları açıklandı

Şanlıurfa’da motosiklet hırsızlığı operasyonu: 7 şüpheli yakalandı

Yuvadan düşen leylek yavrusu kurtarıldı

Adli tatil başlıyor, nöbetçi mahkemeler görevde

Gaziantep'te dolandırıcılık operasyonu:  27 tutuklama

Gaziantep'te 12 yıl kesinleşmiş cezası bulunan firari yakalandı

Afrika kökenli sıcak hava dalgası geliyor

Ekmek yok, su yok, merhamet yok: Gazze'de açlıkla ölüm arasında seçim kalmadı

Kayseri Talas personelin Başkan Yalçın'dan moral mesajı

ÇORUH EDAŞ'tan kamuoyuna elektrik kullanımı uyarısı

BİHMED Başkanı Evkuran: İmam hatip karşıtı söylemler LGS sürecine özel planlanıyor

Şanlıurfa’da Fırat Nehri’nde erkek cesedi bulundu

Sabahtan bu yana Gazze'de en az 47 şehit

Kayseri Melikgazi Havacılık Lisesi velilere tanıtıldı

Çocuk Gelişimi ve Aile Danışmanı Aslan: Çocuklara sınır koymak, sevgisizliğin değil, iyi bir ebeveynliğin göstergesidir

Kastamonu, Çankırı, Çorum ve Ankara'nın kuzeydoğusu için sağanak uyarısı

Terfi eden Kayseri polisi ödüllendi

ANFİDAP: siyonist rejimin Suriye'deki saldırılarını lanetliyoruz

Bursa İnegöl'de Altın Mobilya KKTC'nin

Gazze Hükümeti'nden uluslararası acil çağrı: Abluka derhal kaldırılsın, açlık sona ersin

Başkan Genç: “Kültür ve sanatla şehirlerin ruhu tamamlanır”

Bursa Gemlik Karsak Deresi’nde temizlik seferberliği

Yaz Spor Okulları'nda çocuklar sertifikalarına kavuştu

Bursa’da çevresel gürültü ölçümü yapıldı

Bursa Büyükşehir'den kırsaldaki üreticiye biçerdöver desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ulaştırma denilince lütfen önce biraz empati…

Anahtar Parti Yakutiye’de Vatandaşla Buluştu!

Dem’li sürece dair…

PASİNLERDE CİNAYET

UÇAR, “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ŞİARIMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Darbe kafalılar…

Hacımüftüoğlu: Sanatla, bilimle, birlik ve beraberlikle daha güçlü yarınlara…

Zaman: “Sözünü tutmayanlardan değil, emaneti hakkıyla taşıyanlardan yana olma zamanıdır…

Her 15 Temmuzda ben…

Teslimiyet yerine şahlanışı seçen halkıma selam olsun…

BİHMED Başkanı Evkuran: İmam hatip karşıtı söylemler LGS sürecine özel planlanıyor

YKS adaylarının cevap kağıtları erişime açıldı

Bugün e-TEP, yarın DGS sınavları yapılacak

2025 YKS sonuçları açıklandı

İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan İHL Yurdu için protokol

Malatya’da lise mezunlarına ücretsiz YKS kursu başvuruları başladı

MEB'den kulüp faaliyetlerine büyük destek... Katılım yüzde 50 arttı

TED Ankara Koleji 'Uluslararası STEM'de rekor kırdı

Gaziantep Büyükşehir’den eğitimde bir ilk daha

Devrim niteliğinde bir yenilik... Üniversite tercihlerinde ücretsiz yapay zeka desteği!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR