Tarih: 23.10.2024 07:46

Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya asker konuşlandırması çatışmanın tırmanmasına neden olabili

Facebook Twitter Linked-in

Reuters'ın haberine göre NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Kuzey Kore'nin Rusya'nın yanında savaşmak üzere Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda, bunun çatışmayı önemli ölçüde tırmandıracağını söyledi.

Rutte, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile ittifakın Seul ile yakın ortaklığı hakkında görüştüğünü, savunma ve sanayi alanında iş birliğinin yanı sıra Avrupa-Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin birbirine bağlı güvenliğine odaklandıklarını bildirdi.

Kuzey Kore birlikleri Ukrayna'da

Ukrayna Savunma Bakanlığı Savunma İstihbaratına göre, yaklaşık 11.000 Kuzey Koreli piyade, Ukrayna'ya karşı savaşa konuşlandırılma planları ile doğu Rusya'da eğitim görüyor . Kasım ayı gibi erken bir tarihte savaşmaya başlamaları bekleniyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, ortaklardan yardım çağrısında bulundu .

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, bunun Rus liderlerin çaresizliğinin boyutunu gösterdiğini söyledi.

NATO yetkilileri, Kuzey Kore askerlerinin kendilerini Ukrayna'daki savaş alanında bulma olasılığını dışlamıyor . Ancak, ittifakın şu anda onların katılımına dair bir onayı yok.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, Başkan Joe Biden'dan, Kuzey Kore askerlerinin Ukrayna'ya karşı kullanılmasının ABD ve NATO için kırmızı çizgi olarak kabul edilmesini istedi .




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —