10366,2%-0,04
40,35% 0,24
46,92% 0,49
4349,52% 0,54
6958,85% 0,87
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin İran’daki nükleer tesislere yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı “kesin ve kararlı bir şekilde” kınadı. Orta Doğu’daki gerginliklerin barış yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Maduro, Venezuela’nın egemenlik ve barış adına sesini yükselttiğini ifade etti.
Facebook hesabından yaptığı açıklamada Maduro, saldırının yalnızca uluslararası hukuku ve BM Şartı’nı değil, ABD’nin kendi iç yasalarını da ihlal ettiğini belirtti.
“ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik bu kirli saldırısını suç teşkil eden bir eylem olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
Maduro, İran halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, bölgede barışın tesisi için Venezuela’nın sesini yükseltmeye devam edeceğini söyledi.
“Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti olarak şunu söylüyoruz: Savaşa hayır, barışa ve yaşama evet! Barış, barış, barış… İnsanlık bunu istiyor. Saygı, eşitlik ve savaşsız bir dünya inşa etmeliyiz.”
Maduro’nun açıklamaları, hem İran’a destek mesajı olarak hem de küresel barış çağrısı niteliğinde yorumlandı.