Bugün, 13 Mart 2026 Cuma
  • BIST 100

    16065,27%-1,37
  • DOLAR

    44,19% 0,16
  • EURO

    50,73% -0,39
  • GRAM ALTIN

    7264,93% 0,84
  • Ç. ALTIN

    11657,60% -0,90

Mersin’de Ramazan coşkusu: Yardım kermesi ve şenlik bir arada

Mersin Yenişehir Proje İmam Hatip Ortaokulu’nda Ramazan ayının gelişi dolayısıyla hem Ramazan şenliği hem de Gazze ve Doğu Türkistan yararına yardım kermesi gerçekleştirildi.

GENEL 17.02.2026 16:59:47 0
Mersin’de Ramazan coşkusu: Yardım kermesi ve şenlik bir arada

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Mersin Yenişehir Proje İmam Hatip Ortaokulu’nda, Ramazan ayının gelişi dolayısıyla hem “Ramazan Şenliği” hem de Doğu Türkistan ve Gazze’deki mazlumlar yararına kermes düzenlendi.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programa Mersin İl Millî Eğitim Müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, çeşitli siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte bir yandan Ramazan bilinci oluşturulurken diğer yandan Gazze, Doğu Türkistan, Filistin, Suriye ve Arakan’daki ihtiyaç sahipleri için yardım seferberliği başlatıldı. Elde edilen gelirin mazlum coğrafyalara ulaştırılacağı belirtildi.

Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde düzenlenen şenlikte öğrenciler, çeşitli oyun alanlarında eğlenirken, kurulan stantlarda hazırlanan yiyecek ve ürünler satışa sunuldu.

Programda yapılan konuşmalarda birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu öne çıktı.

“Çocuklarımızın yardım bilinciyle hareket etmesi çok anlamlı”

Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Uçar, Ramazan arifesinde gerçekleştirilen organizasyonun büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Uçar, Ramazanın çocuklar tarafından coşkuyla karşılanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bu bilinç ve farkındalığın tüm okullarda artarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

Çocukların yalnızca kendi çevrelerini değil, Doğu Türkistan’da, Gazze’de, Filistin’de ve Suriye’de yaşayan akranlarını da düşünerek yardım seferberliği başlatmasının son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Uçar, ailelerin de bu sürece dâhil edilmesinin anlamlı olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayı içerisinde en büyük dileklerinin, yıllardır zulüm altında yaşayan Müslüman çocuklara yardımların ulaştırılması olduğunu ifade eden Uçar, emeği geçen öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve okul idaresine teşekkür etti.

“Mazlum coğrafyaları çocuklarımızın gündemine taşımayı başardık”

Okul Müdürü Bayram Duman ise Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere mazlum coğrafyaların öğrencilerin gündemine taşınmasının amaçlandığını belirtti.

Duman, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve idarenin iş birliğiyle güzel bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, dünyanın dört bir yanında sıkıntı çeken kardeşlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Ramazan’ın manevi iklimine dikkat çeken Duman, çocuklarda Ramazan bilinci oluşturmak amacıyla şenlik düzenlediklerini, etkinlik alanında çocukların büyük bir heyecan ve neşe içerisinde olduğunu kaydetti.

Ayrıca gerçekleştirilen projenin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Millî Eğitim Bakanlığının hedefleriyle örtüştüğünü belirten Duman, destek veren ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerine teşekkür etti.

“Müslüman kardeşine yardım etmek imani bir meseledir”

Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Ensar Vakfı Mersin İl Başkanı Haşim Çeken de etkinliğin son derece önemli ve değerli olduğunu ifade etti.

Ramazan ayının günahlardan arınma ve ümmet bilincinin güçlenmesi açısından özel bir zaman dilimi olduğunu belirten Çeken, gençlere Ramazan bilincini aşılamayı ve velilerde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi, kermesten elde edilen gelirlerin Gazze ve Doğu Türkistan’a bağışlanacak olmasının etkinliği daha da anlamlı kıldığını dile getirdi.

Etkinliğe veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Çeken, bu organizasyonun çocuklarda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirdiğini ifade etti.

Başka coğrafyalarda acı çeken Müslümanlar varken rahat olunmaması gerektiği bilincini kazandırmayı amaçladıklarını belirten Çeken, hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

“Ramazan sadece oruç tutmak için değildir”

Etkinliğe katılan öğrencilerden Emir Ekinci, hem eğlendiğini hem de bilinçli olarak harçlığını kermeste harcadığını söyleyerek, “Ben çok eğlendim. Hem bilerek tüm paramı harcadım. Çünkü bu paranın ihtiyaç sahiplerine gittiği için çok mutluyum. O yüzden de hiç acımadım paraya. Aynı zamanda burada eğleniyoruz. Tüm çocukların eğlendiği çok güzel bir gösteri yerimiz var. Ben kermesi seviyorum.” dedi.

Ramazan ayının anlamına da değinen Ekinci, şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayı sadece oruç tutmak için değildir. Aynı zamanda empati yapmak içindir. Gazze’deki çocuklar aç kalıyor, yemek bulamıyor. Ellerine ekmek geçtiğinde hemen bitiyor. Biz hâlimize şükretmiyoruz. Allah bizi affetsin. Biz bir gün zor tutarken oradaki çocuklar günlerce susuz kalabiliyor. Bunun için çok üzülüyorum. Bu para ihtiyaç sahiplerine gidecek. Gerekeni yapmışlar.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden anlamlı mesajlar

Etkinliğe katılan öğrencilerden Abdullah Egil, Ramazan’ın gelişini kutladıklarını ve yapılan bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaşacak olmasının önemli olduğunu söyledi.

Muhammed Emin Asar ise etkinliğin çok güzel geçtiğini belirterek, arkadaşlarıyla birlikte eğlendiklerini ve toplanan paraların ihtiyaç sahiplerine gönderilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Mehmet Emin Göktuman da Ramazan şenliği ile birlikte düzenlenen kermesin Gazze’deki kardeşlere destek amacı taşıdığını belirterek organizasyonun anlamlı olduğunu dile getirdi.

Program, yapılan duaların ardından sona ererken, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu güçlendirmesi temennisinde bulunuldu.

Okul yönetimi, elde edilen gelirlerin ilgili yardım kanalları aracılığıyla mazlum coğrafyalara ulaştırılacağını bildirdi. (İLKHA)

Yorum Yorum Ekle

Silivri’de uyuşturucu operasyonu: 1 milyon 400 bin hap ele geçirildi

Kadın kooperatiflerinin ürünlerine barkod ücretlerinde indirim sağlandı

Konya Peygamber Sevdalıları, “Dünya Kudüs Günü” basın açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Işıkhan Mardin’de

Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın

Adıyaman’da Dünya Kudüs Günü’nde basın açıklaması yapıldı - Videolu Haber

Şehit aileleri ve gaziler iftar programında bir araya geldi

GENÇLERE "IBAN" TUZAĞI!

Pakistan'da polise saldırı: 7 ölü

Elazığ’da Dünya Kudüs Günü açıklaması: Kudüs’ün özgürlüğü insanlığın ortak barış meselesidir

Fitre nasıl verilmeli? Vaiz Karanfil merak edilenleri açıkladı

"Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüdür"

Takkeli Cılıbıt kuşu  Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te görüntülendi

Kütahya’da Macar Özgürlük Savaşı’nın 178. yılı anıldı

Sakarya'da 'Su Elçileri' farkındalık oluşturmak sahada

PFDK’dan Kayserispor-Trabzonspor maçına ceza yağdı

Dünya Kudüs Günü’nde Van’dan vahdet çağrısı

Adana Peygamber Sevdalıları: Kudüs ve Aksa özgürleşmeden, ne bölgeye ne de dünyaya huzur gelmeyecektir

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Çetin: Tütün bağımlılığı birçok hastalığın nedeni

Konya'da siyer sergisine yoğun ilgi

PFDK’dan Muşspor ve Bursaspor’a ceza

Sıfır araç fiyatlarında artış beklentisi! Jeopolitik riskler otomotiv sektörünü etkileyebilir

Kayseri, İstiklal Marşı Coşkusunu Birlikte Yaşadı

Bursa’ya Yeni Motor Sporları Merkezi Kuruluyor

18 Milyon Öğrenci Ara Tatilde: MEB Tatil Kitaplarını Yayınladı

Keşan’da Emekliler İçin Dayanışma Derneği Kuruldu

Bakan Özdemir Göktaş, BM Toplantısında Türkiye’nin Kadın Politikalarını Anlattı

Hizmet Üretimi Ocak’ta Yıllık %0,4 Azaldı

KOSKİ, İş Sağlığında Türkiye’de İlk Akıllı Saat ve Bileklik Sistemini Başlattı

Sakarya’da “Sufi Mehteran” Gösterisiyle Mehter Geleneği Canlandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

Yeni Trafik Cezaları Hakkında Bilgilendirme!

Erzurum’un Prangalarını Kırdığı Gün: 108. Yıl Gururu Havuzbaşı’nda Kutlandı

Başkan Oral , 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden  Kurutuluşu ve İstiklal Marşının Kabulü Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

Rektör Hacımüftüoğlu’yla başlayan “Öğrencilere Ramazan Jesti”nde bir adım daha: "Işıklı Yol" gelenekselleşti…

Alperenlerden gönül sofrası…

LİDER ERZURUMSPOR'A İSTANBUL'DA ŞOK

YAKUTİYE'NİN ÇOCUKLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOLUNDA...

12 MART'IN IŞIĞI ERZURUM'UN HÜRRİYET'E KAVUŞTUĞU GÜNDÜR

BÜYÜKŞEHİRİN GENÇLERİ ZİRVEDE

ERZURUM: U-14 YAŞ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR...

GENÇLERE "IBAN" TUZAĞI!

18 Milyon Öğrenci Ara Tatilde: MEB Tatil Kitaplarını Yayınladı

Şanlıurfa’da siyer yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödül verildi

Altınordu’da Çocuklara Sıfır Atık Farkındalığı Eğitimi

Ordu’da miniklere sıfır atık eğitimi

Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı

2026 YDUS başvuruları başladı

18 milyon öğrenci ara tatile çıkıyor... Tatil kitapları erişime açıldı

Osmangazi’de çocuklar Mehmet Akif Ersoy’un izinde

Ankara Keçiören'de öğrencilere çevre bilinci eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

YAZARLAR