Bugün, 20 Temmuz 2025 Pazar
  • BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 3 PKK’lı terörist teslim oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı teröristin son bir hafta içinde teslim olduğunu açıkladı.

ASAYİŞ 3.07.2025 13:05:00 0
Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 3 PKK’lı terörist teslim oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı teröristin son bir hafta içinde teslim olduğunu açıkladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen haftalık basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele kapsamında kararlılıkla operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.

Aktürk, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde tespit edilen çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, hudutlarda güvenlik önlemlerinin üst seviyede tutulduğunu vurguladı.

Son bir haftada 1’i terör örgütü mensubu olmak üzere 203 kişinin yakalandığını, yılbaşından bu yana yasa dışı sınır geçişi girişimlerinde yakalananların sayısının 3 bin 83’e ulaştığını açıkladı. Engellenen kişi sayısı ise 40 bin 903 olarak bildirildi.

Suriye’de devam eden tünel imha faaliyetlerinde Tel Rıfat bölgesinde 176, Menbic bölgesinde ise 212 kilometre uzunluğundaki tünellerin yok edildiği bildirildi.

MSB sözcüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok sayıda coğrafyada barış ve güvenliğe katkı sağlamaya devam ettiğini, ikili ve uluslararası görevlerde aktif rol üstlendiğini kaydetti.

Libya ve İsrail gündemi

Libya’nın doğusundan üç askeri teknik heyetin 15-28 Haziran’da Türkiye’de çeşitli askeri birim ve kurumları ziyaret ettiği belirtildi. MSB, Libya’da görev yaparken rahatsızlanarak şehit olan Hava Piyade Albay İsmail Haldun Maden’e rahmet diledi.

Aktürk, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarının uluslararası hukuk ve insani değerlerle bağdaşmadığını, Gazze’de insani yardımlara izin verilmesi ve kalıcı ateşkesin sağlanmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

NATO faaliyetleri

Türkiye’nin NATO’daki aktif ve saygın üyeliğinin devam ettiğini belirten Aktürk, 1 Temmuz’dan itibaren bazı NATO görevlerinin Türk kuvvetleri tarafından devralındığını hatırlattı. Ayrıca, bazı görevlerin başka müttefik ülkelere devredildiği bilgisi verildi.

Türk-Yunan ilişkilerinde güven artırıcı önlemler kapsamında, karşılıklı askeri ziyaretlerin gerçekleşeceği açıklandı. MSB, devam eden tatbikatlar ve eğitimlerle TSK’nın karada, denizde, havada ve siber alandaki etkinliğinin arttığını ifade etti.

Modern savunma kapasitesi

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla yeni silah ve sistemlerin envantere alındığını, PİRANA Kamikaze İnsansız Deniz Aracı’nın testlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Askeri personel alımları hakkında da bilgi veren Aktürk, Milli Savunma Üniversitesi’nin askerî öğrenci seçim aşamasının 29 Temmuz’a kadar devam ettiğini, uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarının ise belirlenen tarihlere kadar süreceğini açıkladı.

NATO Zirvesi ve deniz yetki alanları

2026’da Ankara’daki Ay Yıldız yerleşkesinde yapılması planlanan NATO Liderler Zirvesi’ne ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi. Ayrıca, Türkiye ile Libya arasında 2019’da imzalanan Deniz Yetki Alanları Mutabakat Muhtırası’nın uluslararası hukuka uygun şekilde hazırlandığı, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin eleştirilerinin kabul edilmediği vurgulandı.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Gümrük Muhafaza ekipleri yılın ilk yarısında 6,4 milyon kaçak sigaraya el koydu

Yedieminlerde bekleyen araçlar için yeni dönem

Adıyaman’da toplu nikah ve düğün töreni

İşgal rejiminin saldırılarında biri bebek 12 Gazzeli şehit oldu

Kocaeli Zabıtası, vatandaşın talebine kayıtsız kalmadı

İzmir'de sporun önündeki engelleri kaldırıyor

Gölcük Belediyesi TSM Korosu kulakların pasını sildi

Bursa İnegöl’de festival Dedublüman konseriyle zirveye ulaştı

Vietnam'da tur teknesi battı: 37 ölü

Tüm segmentler geldi... Körfezray Metro Projesi tam gaz sürüyor

Birleşik Fenerbahçeliler'den Ankara'da muhteşem kutlama

Keşan DOÇEK motorcuları 15 bin kilometrelik Orta Asya macerasını tamamladı

15 suçlu daha Türkiye'ye iade edildi

Derince Kütüphanesi kapasite artışına gitti

Engelsiz mutfakta “Karpuz Şenliği”

Yurt dışında aranan 15 kişi Türkiye'ye getirildi

Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan’dan gençlere YKS mesajı

CHP'li Lale Karabıyık hayatını kaybetti

Manisa’da ilaçlamada dijital takip dönemi başladı

Güzelbahçe Belediyesi’nden hizmet seferberliği

HAMAS milletvekilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup

Bilecik Pazaryeri’nde orman emvali denetimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC yolcusu

Sefo ve Demet Akalın dünyayı sallıyor! “Yerinde Dur” billboard listesinde 17. sırada!

İzmir Bornova’da yazın ritmi yüzme havuzlarında atıyor

“Hayata Tutun Projesi” güvenli yaşam desteği sağlıyor

Adıyaman Belediyesi’nden gece mesaisi - Videolu Haber

Gölcüklülerin 'açık hava'da nostalji keyfi

20 Temmuz'da ne oldu? Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin 51. yılı

Kayseri Melikgazi'de sinema günleri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ulaştırma denilince lütfen önce biraz empati…

Anahtar Parti Yakutiye’de Vatandaşla Buluştu!

Dem’li sürece dair…

PASİNLERDE CİNAYET

UÇAR, “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ŞİARIMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Darbe kafalılar…

Hacımüftüoğlu: Sanatla, bilimle, birlik ve beraberlikle daha güçlü yarınlara…

Zaman: “Sözünü tutmayanlardan değil, emaneti hakkıyla taşıyanlardan yana olma zamanıdır…

Her 15 Temmuzda ben…

Teslimiyet yerine şahlanışı seçen halkıma selam olsun…

Derince Kütüphanesi kapasite artışına gitti

Kayseri Üniversitesi’nde “Şehitler Anıtı” açıldı

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi LGS'den sonra YKS'de de göz doldurdu

YKS 2025 Türkiye birincisi Gaziantep'ten çıktı

BİHMED Başkanı Evkuran: İmam hatip karşıtı söylemler LGS sürecine özel planlanıyor

YKS adaylarının cevap kağıtları erişime açıldı

Bugün e-TEP, yarın DGS sınavları yapılacak

2025 YKS sonuçları açıklandı

İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan İHL Yurdu için protokol

Malatya’da lise mezunlarına ücretsiz YKS kursu başvuruları başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR