Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar
  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor

GÜNDEM 26.07.2024 09:24:00 0
Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor

Saidi Nursi'nin son talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu'nun öz yeğeni Süleyman Yasin Akdeniz Ulusal Kanal'da yayınlanan Ezber Bozan programında FETÖ'vari örgütlenmenin şifrelerini verdi, Nurcu derneklerin Google Play'deki uygulamalar üzerinden örgütlendiğini açıkladı.

Said Nursi'nin son talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu'nun öz yeğeni, ömrünü Nurcuların içinde geçiren Süleyman Yasin Akdeniz’le 13 Temmuz 2024 tarihinde Ulusal Kanal’da yaptığımız söyleşinin metnini yayımlamaya devam ediyoruz. Akdeniz ilk günkü bölümde Nurcuların içinde FETÖ’ye çalışan ekipler olduğunu belirtmiş ikinci gün de Nurcu derneklerin Fethullah Gülen bağlantısının tarihsel arka planına ilişkin bilgiler vermişti. Söyleşimizin bugünkü metninde ise Nurcu derneklerin çalışma ve örgütlenme yöntemleri yer alıyor. İşte soru ve yanıtlar.


‘Nurcu derneklere para nereden geliyor belli değil’ diyorsunuz. Peki siz kaynağı belirsiz maddi kaynakların girişini nasıl farkettiniz?

Şöyle, içerideyken mesela önce bir dershane üzerinden bir kiraya bir eve sığışıyorlar. Sonra oraya gelen 5-10 kişi diyorlar ki; Hizmetimiz yürüsün, çay, çorba lazım, şeker lazım, gelene ikram lazım, para toplayın diyorlar. Bünyeye katılanlar bir süre sonra Nurculuk adına para toplamaya başlıyor. Hatta burada linkleri var. Banka hesap numaralarına kadar elimde.

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor - Resim : 1


Hangi Banka?

Bank Asya üzerinden para topluyorlar. Buna bütün Nurcular şahit. Ama kendi aralarında şöyle diyorlar: Sizden hiçbir ücret istemeyenlere tabii olun ayeti var. Bediüzzaman Hazretleri'nin beyanı var, biz Nurcular olarak para istemeyiz, imada dahi bulunmayız. Bunun propagandasını yaparlar ama istisnasız bütün Nurcu gruplarda şu anda ya para toplanır, ya yardım faaliyetleri vardır, ya bir dernek vardır ama mutlaka para toplanır.

- Topladıkları paralarla nasıl örgütleniyorlar

Her ilde mutlaka bir dernekleri var. Çok sayıda vakıfları var. Göz yumuluyor. Üniversitelerde rahat rahat örgütleniyorlar. FETÖ ne yaptıysa aynısını yapıyorlar. Maddi durumu iyi olmayan zeki öğrencileri etki altına alıp çıkarları için kullanıyorlar. Yurtlarının denetlenmesi lazım. Resmi yurt tarzında değiller, ev tarzında. Ayrı ayrı odalar, masalar, içerisi çok düzenlidir. Özel giyimli kişileri üniversitenin önüne götürürler. Oralarda bir avcı gibi davranırlar. Evde misafir etmeye ikna ettikleri kişileri bir süre sonra birlikte namaz kılma ve sohbetlere katma usulü vardır.

Öğrenci de şöyle düşünür tabi: Ev bedava, rahat ortam. Kişiler de düzgün, namazında niyazında... Etki altına alınan kişiye bir süre sonra tahrip edilmiş sözde dini metinler okutulur. Zaten manevi boşluğu olan, dini bilgileri eksik, donanımı olmayanlar özellikle seçilir. Düzen böyle işliyor. Toplamda 100 binleri aşan bir örgütlenmeden bahsediyorum. Hatta ODTÜ'den mezun bazı Nurcuların kendilerini eve kapattığını biliyorum. ‘Biz dünyadan vazgeçtik ahireti tercih ettik.’diye.

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor - Resim : 2

‘KENDİNİ ANNE BABADAN DAHA YAKIN GÖSTERİYOR’

- Örgütlenmede başka hangi yöntemleri kullanıyorlar?

Google Play üzerinde yaptığım bir çalışmada yüzden fazla İslami program kullandıklarını farkettim. Namaz programları, dini soru-cevap programları, adı altında Risale-i Nur ve Kur'an uygulamaları var örgütün. O uygulamaları indiriyorsunuz telefonunuza, namaza kaldırsın bilgi versin filan derken örgüt sizinle yazışmaya başlıyor. Sizinle yazışıyor. Hedef kitleleri 8'den 12 yaş- 16 yaşa kadar derece derece.

Hatta şöyle polemikler yaşanıyor. Mesela diyor ki, sabah namazını kıldın mı kardeşim diyor. Sabah namazı çok önemli diyor falan. Hep böyle dini kullanıyor. Bak gördün mü diyor, senin öz anne baban dahi senin namazını düşünmezken biz kardeşlerin olarak senin ahiretini düşünüyoruz ve sabah namazını kaldırırız diyor. Anne babadan kendini daha yakın olarak gösteriyor örgüt.

Bir baba vardı 2020'de, bunu söylemek istiyorum. Bir 15 Temmuz gazimiz de şahittir. Bir baba var. İstanbul Avcılar tarafında. Oğlu 16 yaşında. Bu uygulamalar üzerinden yapılanmaya bulaşıyor. Bir süre sonra bilgisayar işleri yapıyor. Babası tehlikeyi fark edip oğlunu almak isteyince, oğlu babasına karşı sanki dinsizmiş gibi muamele yapıyor. Baba oğul arası açılıyor. O zaman da ne yapalım dediler. Biz adama hemen emniyete git söyle dedik. Fakat baba çocuğuyla arası iyice açılır korkusuyla buna cesaret edemedi.

Bundan bir sene önceydi. Emniyet teşkilatından bir memur telefonla aradı. Yayınlarınızı gördüm. Ben de bunun muzdaribiyim. Oğlumun yaşı küçük. Bu yapıya bulaştı. Nasıl kurtaracağım? Bir baba olarak konuşmak istiyorum dedi. Bunun bir formülü var mı diyor. Kurtulamıyor. Ve üzülerek söylüyorum ki bunlar sosyal medyada çok güçlü. Mesela bizim Türkiye'de Bylock’u suç olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz görüyor. Ama Bylock sebebiyle hapse girip, hapisten çıkanların ceza süresi ortalama 5 sene 6 sene, bunu da hepimiz biliyoruz. Artık belki daha da düşürdüler, bilmiyorum.

Bylock'tan hapse girip, hapisten çıktıktan sonra Erzurum'da toplantıda buluşup, İstanbul'da görevlendirilip, şu anda Türkiye'de 1,5 milyon takipçili sosyal medya gücüne ulaşmış Baylokçu, Nurcuların ağabeyleri diye tanıtılan vaazlar verdirilen kişiler var. Böyle ilan ediliyor. Ve Nur cemaatinin büyük bir kısmı bunun Bylockçu olduğunu bile bilmiyor. Sadece o vakfa ait kişiler biliyor. Ben burada onun adını vermiyorum reklam olmasın diye ama Süleyman Yasin hakkında Google’a Bylockçu yazınca internette bunun ismini verdiğimi göreceklerdir. Yani düşünün. Bylock'tan hapis yatıp çıkan bir kişi bile Nur Cemaati'nin abisi olup, vaazlar verip, Türkiye'de sosyal medyada 1,5-2 milyon, belki daha fazla kitleye hızlı bir şekilde ulaşıyor.

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor - Resim : 3

- FETÖ ve Nurcuların ilişkisine büyüteç tutmanızı rica edeceğim.

Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan bir konuşmasında zombileşmiş tabirini kullandı FETÖ’cüler için. Çok önemli bir açıklamaydı. Ben bu yapıların da öyle olduğunu düşünüyorum. Temel belgeleri bile tahrip ederler.

- Örnek veriniz?

Mesela Diyanet'ten başlayayım. Ya da İsa Aleyhisselam konusundan başlayayım. O kadar çok var ki. Nur Cemaati içinde 17-25 aralık sürecinden bir sene sonra, 2014 senesinde Mustafa Sungur imzasıyla yazılan bu kitapta Fethullah Gülen'in İsa Aleyhisselam olduğu, İsa Peygamber olduğu öğretilerinin yayıldığını gördüm. Bu kitap şu anda Türkiye’de satılıyor.

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor - Resim : 4

- Mustafa Sungur'u tanıtabilir misiniz izleyenlere?

- Mustafa Sungur ağabey benim de çocukluğumdan beri, yani dizinin dibine büyüdüğüm, ailevi dostluğumuz olan, atadan dededen bir irtibatımız olan çok kıymetli bir insan. Ve Nur Cemaati içinde 2012 senesinin başlarında Nur cemaatine şöyle sesleniyor. Fethullah Gülen'in ve yapılanmasının elleri ve bacakları kırılsın. Kırılacak. Lanet olsun onlara diyor. Ne zaman sesleniyor ? 2012'de. Bunun videosu da var. Bütün Nurculara sesleniyorum diyor. Her tarafta ilan edin, protestolar edin. Lanet olsun bunlara diyor. Yani en sert, en radikal tepkiyi açıktan bir şekilde lanetle, beddualaşmayla her yerde bunların yaptıklarını anlatın diye Nurculara bir çağrısı var.

Ama Nur cemaatinin büyük bir kısmı, vekil varis abiler dışındaki kısmı, bu talimatlara uymadılar. Yani siz basında gördünüz mü, Nurcular pankart açtı, lanet olsun Fethullah Gülen'e diyen, gördünüz mü? Görmediniz. Basında gördünüz mü, görmediniz. Ama Bediüzzaman Vekili olarak diyor ki, her tarafta karşı çıkacaksınız diyor. Lanetleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz diyor. Görev veriyor. Sokaklara in yani gerekirse, pankart aç, milleti uyandır diyor. Öyle bir cemaat düşünün ki vekil ve varis dinlemiyor. Bu kitapta alakası yok.

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor - Resim : 5

- Bu kitapla konunun bağını açınız?

Şimdi onu bağlayacağım. Bu kadar Fethullah Gülen'e karşı olan bir isim. FETÖ’ye elleri bacakları kırılsın diyen, lanetleyen bir isim. Ve dershane meselesi yok daha, Türkiye'de FETÖ meselesi yok daha, hükümete kadar seslenip bunları durdurun diyen bir isimden bahsediyoruz. Yani bu mücadeleyi başlatın diyen bir isimden bahsediyoruz, Mustafa Sungur Ağabey. Ve Sema Hastanesi, FETÖ'nün hastanesinde öldü, vefat etti. Ve Ak Parti hükümeti tarafından, tabii o dönemde üstadın diğer vekilleri de FETÖ'yle Yahudi'ye çalışıyor, şöyle yapıyor, böyle yapıyor diye bir dünya yayınlar yaptılar.

O yayınlardan hemen birer ikişer ay sonra hemen peş peşe vefat ettiler. O kadar vefatlar ani oldu ki hepsini, hiç varis vekil kalmadı. Sadece Bir Hüsnü Ağabey kaldı. hükümetin dikkatini çekti AK Parti hükümetinin. Dedi bir komisyon kuralım bari de ölümleri araştıralım. Burada bir ölüm var. Ve rahmetli Abdülkadir Badıllı abinin Bediüzzaman hazretlerinin talebesinin çocuklarının açıklaması var. Babamı öldürdüler vefatından sonra vücudunda dedi araştırdık envai çeşit zehir çıktı kanında dedi. Yardım istedi.

Şimdi burada...Nurcuların bu liderlerinin FETÖ'ye karşı son uyarıları olduktan sonra arka arkaya ölmeye başladılar. Aleyhine konuştu vekil varisler açıktan açıktan. Yahudi'ye çalışıyor şu bu diyerek.. Ülkeyi, vatanı, milleti düşünün dediği halde bu mücadele yapılmamakla beraber ben niye kendimi soyutladım? Çünkü ben ayrıldı zannettim 17-25'ten sonra.

Ayrılmamışlar. 15 Temmuz'dan sonra ayrıldı zannettim. Hala gözümün önünde Fethullah Gülen ve talebelerinin, elemanlarının, efendime söyleyeyim, yazılar önüme çıkıyor. Vatikan'a kadar, Fethullah Gülen'i CIA’ya sokan, Gren Card çıkaran John Obert Woll'a kadar, Nurcuların Suffa Vakfı’nın resmi sitesinde 2019 milat olunmak üzere Nurculara referans verildiğini gördüm. Bunun belgeleri var.

Nurcular Google Play uygulamalarıyla örgütleniyor - Resim : 6

Şimdi burada, İsa Aleyhisselam meselesinde şunu söyleyeceğim. Burada ben bunu hatta, bu kitabı da o yüzden getirdim. Bu kitabı da satın almayın. Her ne kadar satılsada, meraktan bile alıp bunlara para kazandırmayın.

 


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

CHP İl Gençlik Kolları başkanlık seçiminde şiddetli rekabet

Bursa’nın sağlık turizmindeki potansiyeli konuşuldu

Erbaa'nın çiçek üretimi Bakan Yumaklı'nın dikkatini çekti: Yılda 20 milyon çiçek üretimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kocaeli’deki kurultayda önemli açıklamalar

Malatya'da konteyner kentlerde yaşayan 167 çocuğun Sünnet Şöleni gerçekleştirildi

CHP tüzük kurultayında gerginlik, Yavaş isyan etti, İmamoğlu ve Özel gönlünü almaya çalıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teğmenlerin yemin törenine eleştiri: 'Kılıçları kime çekiyorsunuz?' - Videolu Haber

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Taze fasulyede fiyatlar düşecek mi?

Schengen Bölgesi’nde yeni dönem başlıyor

Mobil Atık Getirme Merkezi Bursalılardan tam not aldı

Yeni eğitim öğretim döneminde ‘Ortak Sınav’ uygulamasının kapsamı genişletildi

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları yeniden belirlendi

Adıyaman’da trafo patladı: Elektrik kesintisi yaşanıyor

Şok markette şok gelişme! Etiket oyunları bitmiyor

Bakan Göktaş: ‘Siirt için özümüzden geleceğe hizmet edeceğiz’

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Nablus'taki cinayetiyle ilgili kapsamlı açıklama

Emine Erdoğan, 'Koruyucu Aile Şenliği’nde ailelerle buluştu - Videolu Haber

Keşanspor’un fikstürü belli oldu

Vecdi Gündoğdu'dan 101. yıl mesajı

Özgür Özel'den İktidara sert çıkış: ‘Devleti AK Parti'nin elinde bırakmayacağız’

MHP'li Semih Yalçın’dan Halk TV’ye sert eleştiri: 'Halt TV’ye dönüştü'

TransAnatolia’nın en uzun etabı 6. günde geçildi

Ayanis kazılarında Urartulara ait nadir eserler ortaya çıktı - Videolu Haber

Keşan'da Zabıta Teşkilatı’nın 198. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Çukur onarıldı sıkıntı giderildi

Abdulkadir Uraloğlu: ‘Otonom araçlarla geleceğe yatırım yapıyoruz’

İSU Genel Müdür Yardımcısı Necati Çalık, KASKİ Genel Müdürü oldu

Avrupa Fair Play Birliği Ödülleri Mardin’de verilecek

Tutdere’den CHP Kurultayı’nda ‘Değişim’ mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Profesyonel ellerde doğallığınızla yenilenin

ERZURUM B.B. U-14 YAŞ GRUBU MÜSABAKALARI HARİKA MÜCADELELER İLE DEVAM EDİYOR

Bir taze haber(!) de bizden olsun o zaman…

Çocukluğumun hayallerinden birisiydi o konak

Erzurum İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı yapıldı

Cumhuriyet’e Giden Yol İşbirliği Toplantısı

Vali Çiftçi Avrupa Kış Sporları Başkenti Erzurum Heyetini kabul etti…

“Geçmişten geleceğe mülkiyetin garantisi…

Erzurum ve Atatürk Üniversitesi ciddi anlamda güzel şeyler yaşayacak…

Çat’ta neler oluyor?

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavları tamamlandı

Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda görev değişimi

İzmir’in kurtuluşu için anlamlı iş birliği

Gürsu'da miniklere moral hediyesi

873 adet etkileşimli e-içerik EBA'da yayımda

OBAM’da hazırlanan 2 bin kalem kutu öğrencilere dağıtılacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na Bakan Tekin'den ziyaret

Spor Ortaokullarında 'kabul' zamanı!

Trakya Üniversitesi öğrencileri Nif Dağı kazılarına katıldı

‘TahtApp’ az gören çocuklara ışık oluyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1

YAZARLAR