Bugün, 19 Nisan 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

ÖNDER 67. Geleneksel İftarı, “Niyetimiz de soframız da bir” sloganıyla yapıldı

İmam hatip camiası yıllardır süren iftar sofralarında buluşma geleneğini bu yıl da sürdürdü.  ÖNDER 67. Geleneksel İftarı, “Niyetimiz de soframız da bir” sloganıyla Bağcılar Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda 2 bin 500 kişinin katılımıyla yapıldı. 

GENEL 16.03.2025 01:01:45 0
ÖNDER 67. Geleneksel İftarı, “Niyetimiz de soframız da bir” sloganıyla yapıldı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 67. Geleneksel İftarı, Yönetim Kurulu üyeleri, imam hatip derneklerinin ve diğer STK’ların temsilcileri, öğrenciler ve gençler başta olmak üzere imam hatip camiasının katılımıyla yapıldı.

ÖNDER 67. Geleneksel İftarı Bağcılar Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda gerçekleştirildi. “Niyetimiz de soframız da bir” sloganıyla düzenlenen programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Gençlik ve Spor Başkan Yardımcıları Enes Eminoğlu ile Safa Koçoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayacık, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, milletvekilleri, belediye başkanları, ÖNDER Başkanlar Kurulu ve Yönetim Kurulu üyeleri, eğitimciler, gençler ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin 85 milyonuyla bütün etnik, mezhebi ve düşünce farklılıklarını bir kenara bırakarak bir, beraber ve güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini belirterek, “Sadece Türkiye’de kalmayacak bu kardeşlik ve beraberlik. İslam beldelerinin tamamında da çok güçlü bir etki yapacaktır. Önce kardeşliğin bölgemizde pekişmesini, bir asırdır sürdürülen böl parçala yönet politikalarının sona ermesini, bölge halklarının üzerlerinde oynanan oyunların farkında olarak fitneyi bertaraf edecekleri bir döneme girmelerini diliyorum” dedi.

Türkiye olarak yakalanan bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "En kısa sürede silahlardan, terör örgütlerinden arınmış bir Türkiye ümit ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Ardından terör örgütlerinden temizlenmiş bir bölgeyi de kurmak nasip olacaktır inşallah. Bu sorumluluk bizlerin millete, ümmete, bölge halklarına karşı ortak bir sorumluluğumuzdur. Türkiye önemli bir tarihsel dönemde çok büyük bir imkân yakalamıştır. Dünya yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde eskiden olduğu gibi hiçbir ülkenin tek başına istediği şekilde dünyayı yönetebileceği bir dünya sistemi olmayacak. Önümüzdeki dönemde çok kutuplu bir sistemin kurulacağına hep birlikte şahit olacağız. Çok kutupluluk aynı zamanda çok merkezlilik demektir, çok kültürlülük demektir. Bu bazı bölgelerin de öne çıkacağı anlamına geliyor.

Türkiye yeni dünyada yıldızı parlayan önemli ülkelerden biridir ve yeni dünyanın da en önemli aktörlerinden biri olacaktır. Bunun için imam hatip camiası olarak da bizlerin üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Birlikle, beraberlikle, ahlaklı, erdemli ve faziletli olmanın öncülüğünü yapacağız. İkinci asrında olan Türkiye yüzyılının en güçlü bir şekilde geçirilmesi için mücadele edeceğiz. Sözü güçlü, gücü tesirli bir ülke olması vakti gelmiştir Türkiye’nin. Bunun ilk şartı aramızdaki farklılıkları bir kenara bırakıp ortak hedeflere yönelebilme başarısını göstermektir. Renklerimiz, dillerimiz, kültürlerimiz, mezhep ve meşreplerimiz, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun ayrılık değil zenginlik haline getirerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin yakaladığı bu fırsatı bizden sonraki nesillere çok güçlü bir şekilde bırakmış olacağız." 

İmam hatip liselerinin serüveninin Türkiye’deki demokrasi tarihinin serüveniyle paralel olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de demokrasi güçlenip milletin sözü tesirli oldukça imam hatip liselerinin güçlendiğini görüyoruz” dedi. Bugün sayısal olarak çok iyi bir noktaya ulaşıldığını ve 1.5 milyon öğrencinin mevcut olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bu öğrencilerin niteliğini artırmak, dünya ölçeğinde akranlarıyla yarışabilmeleri için mücadele edebilmek gerekiyor. İmam hatipler ve ÖNDER Türkiye’deki sivil toplumun başarısının en önemli göstergelerinden biridir. Bugün 67. yılda çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdürüyor. Geldiğimiz yeri ve yaşadığımız zorlukları unutmadan, rehavete kapılmadan yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra kalitemizi, gücümüzü artırarak Türkiye’ye önderlik etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise imam hatip camiasını bir araya getirdiği için ÖNDER’e teşekkür ederek, “ÖNDER’imiz çok geniş bir çalışma yürütüyor, mezun dernekleriyle daha geniş ilişkiler tesis etmiş durumda. Ümit ediyorum ki biz imam hatip mezunları olarak imam hatiplerimizin yükselişinin devam etmesi, global ölçekte başarılar elde etmesi için destek olmaya devam ediyoruz” dedi. Bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi çağrısında da bulunan Erdoğan, “Bu kuruluşlar, bu kadar öğrenciye, bu kadar okuldaki faaliyete destek olurken sizlerin destekleriyle yoluna devam ediyor.” diye konuştu.

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da konuşmasında, 74 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en büyük ve en köklü ailesi olarak bir araya geldiklerini söyledi. Bugünü yaşattığı için Allah’a hamd ettiklerini belirten Ceylan, “Dün okul kapılarında sınavlara alınmadığımız için ağlıyorduk bugün dünya kupalarında birinci olduğumuz için sevinç gözyaşları döküyoruz. Bugün sesimiz milyonlara ulaştı, dünyanın dört bir yanını sardı. ‘İmam hatip okullarında mezun olanlar muhtar bile olamaz’ dendi, bugün Milletvekillerimiz, Bakanlarımız, Meclis Başkanlarımız, Cumhurbaşkanlarımız oldu. Dün katsayı ile gençlerimizin önünü kapattılar, bugün sınava giren 3 buçuk milyon içinde ilk binde 536 gencimiz oldu. Bugünün vacibini yerine getirmek için daha çok çalışacağız. Dünün ve yarının emektarları aramızdalar. Gençlerimiz yarının mimarları ve yeni Türkiye’yi kuracak nesiller olacak” diye belirtti.

Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız ise imam hatiplerin, medeniyetimizin yeniden şahlanışının hep öncüsü olduğunu söyledi. Anadolu insanının imam hatiplere her zaman sahip çıktığını ve destek olduğunu belirten Yıldız, “İmam hatipler sadece bir eğitim yuvası değil, milletin kaderini şekillendiren öncü kurumlardır. Şu anda devletimizi son yirmi yıldır yöneten liderlerin, önderlerin hepsi imam hatip mezunu büyüklerimiz olmuştur. Bu gidişatımız da her zaman yükselmiştir. Bir imam hatip mezunu demek BM’de dünyanın gözüne bakarak ‘dünya beşten büyüktür’ demektir. Mazlumun yanında, zalimlere karşı hakkı haykırmaktır. Bunun örneğini de Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman göstermiştir” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Besni’de feci kaza: Hafriyat kamyonu devrildi, 30 yaşındaki Murat Sağdıç olay yerinde yaşamını yitirdi - Videolu Haber

Zeydan Karalar'dan 'hükümet'e çağrı

ASKİ'nin dijital atılımı su tasarrufu sağladı

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Nüfus krizi, savaştan daha büyük bir tehdit'

Çinlilerden Trabzon'a yoğun ilgi

Bursa Tiyatro Festivali’ne görkemli final

Bursa'da kamusal binaların daha verimli kullanılması için ortak çalışma

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu: 'Siyaset milletten koptu, biz çözüm için buradayız'

Türkiye için nüfus alarmı: 'Doğurganlık hızı alarm seviyesinde'

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çiftçi çökerse, memleket çöker

Malatya'da kayısı bahçeleri felaketi yaşıyor: Don vurdu, emekler zayi oldu

Başkan Tutdere: 'Nefes alabileceğimiz alanların sayısını artırıyoruz' - Videolu Haber

Adıyaman Belediyesi’nden yaz seferberliği: Çöp konteynerleri özel solüsyonlarla dezenfekte ediliyor - Videolu Haber

İzmir Narlıdere'de 23 Nisan'da şenlik var

Huzurlarınızda Kızılay Nova

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Diyarbakır esnafı Muhammedi sevdaya doymuyor

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

İzmir Efes Selçuk'tan istihdama katkı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de yoğun ziyaret trafiği

Şanlıurfa’da 1 PKK/KCK mensubu teslim oldu

Şanlıurfa’da kaybolan çocuğun cansız bedeni sulama kanalında bulundu

Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen ürünleri açıkladı

23 Nisan'da moda kruvaziyer tatili

Bakan Fidan Cezayir'e gidiyor: Enerji, savunma ve Gazze gündemde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Olur’lulara Başkan Ergün’den müjde…

Vali Mustafa Çiftçi 'nin Turizm Haftası Mesajı

ERZURUM AĞIRBAKIM VE  ÜLKEMİZDEKİ ASKERİ FABRİKALAR...

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ PROF.DR. YUSUF TEKİN YALNIZ DEĞİLDİR

Erzurum'da bir polis mesai arkadaşını kazara yaraladı

YAKUTİYE SPOR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN YOLA ÇIKTI..

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok…

SAVUNMA SANAYİ VE ERZURUM AĞIRBAKIM...

Sağ olanlara sahip çıkmak aklımızın ucundan dahi geçmez değil mi?

ERZURUM B.B. U-17 YAŞ GRUBUNDA 2' İNCİ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI...

İnegöl’de okul bahçelerine bahar geldi

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

2025-DGUY bugün yapılıyor

Çekirdekten girişimci proje olimpiyatlarında ödüller sahiplerini buldu

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Prof. Dr. Dağ: Yapay zekânın öğrenciler tarafından doğru kullanılması için öğretmenler rehberlik yapmalı

Malatya Valisi Yavuz: Eğitime yaklaşık 8,5 milyar TL yatırım yapıyoruz

Van'da okur-yazar buluşması

Sakarya SGM’de işaret dili eğitimleri başladı

ÖSYM hafta sonu 4 sınav yapacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47

YAZARLAR