Tarih: 26.10.2024 09:22

Rusya-Kuzey Kore anlaşması onay belgelerinin değişimi sonrasında yürürlüğe girecek

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova yaptığı açıklamada, Moskova ile Pyongyang arasındaki Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın, tarafların onay belgelerini alışverişinde bulunmasının ardından yürürlüğe gireceğini söyledi.

"Belgenin imzalanması, iki ülke arasındaki kardeşçe dostluk ve kapsamlı işbirliğinin geleneksel ilişkilerinden doğal olarak kaynaklanmaktadır ve bu ilişkiler daha önce hiç görülmemiş bir düzeye ulaşmıştır," ifadeleri yer almaktadır. "Onay belgelerinin değişimi, onay sürecinin son aşaması olacaktır; bu, Rusya-Kuzey Kore antlaşmasının yasal olarak yürürlüğe gireceği zamandır. Antlaşmanın süresi belirsizdir," diye ekledi Zakharova.

Anlaşmanın, iki ülkenin öncelikli gördüğü çok çeşitli konularda ortaklık ve stratejik iş birliğini artırmayı ve adil bir uluslararası sistem inşa etmeyi amaçlayan Rusya-Kuzey Kore ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için temel ilkeleri içerdiğini belirten Putin, şunları kaydetti:

Diplomat, "Belgenin özellikle çatışmacı olmayan ve savunmacı bir yapıya sahip olması, üçüncü ülkelerin çıkarlarına yönelik olmaması ve Kuzeydoğu Asya'da istikrarın sağlanmasını hedeflemesi dikkat çekicidir" dedi.

 

Rusya Devlet Duması (parlamentonun alt kanadı) 24 Ekim'de anlaşmayı onayladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —