Tarih: 24.10.2024 07:49

Rusya, BM'nin Suriye'nin erken toparlanmasına yönelik planının ayrıntılarını bilmek istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın Birleşmiş Milletler tarafından geliştirilen Suriye için erken kurtarma planının ayrıntılarını bilmek istediğini, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya söyledi.

"Bu arada, BM yapılarının şu anda Suriye için erken bir kurtarma planı üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu planın ayrıntılarını bilmek istiyoruz. Sanırım Şam da aynısını istiyor," dedi BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye ile ilgili toplantısında.

Rus diplomata göre, Moskova "bu planın birinci maddesinin, bu ülkede kalkınma projelerinin başlatılması için siyasi amaçlı her türlü koşulun reddedilmesi" olması konusunda ısrar ediyor.

Nebenzya, "Her neyse, BM liderliğinin Suriye konusunda yapması gerekeni yapacak cesarete sahip olup olmadığına ve Suriye halkına destek amacıyla insani yardım çabalarını siyasallaştırmaktan kaçınıp kaçınmadığına bakılmaksızın, insani yardım kuruluşlarının dayanışma göstermesi ve Suriye yetkililerinin mültecileri kabul etmesine, onlara yiyecek, tıbbi hizmet ve barınma sağlamasına yardımcı olması gerektiğine inanıyoruz" diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —