Tarih: 26.10.2024 09:14

Sırp Cumhuriyeti lideri Batı'dan emir almadığını söylüyor

Facebook Twitter Linked-in

Sırp Cumhuriyeti (Bosna-Hersek'in iki kurucu biriminden biri) Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, TASS'a verdiği röportajda Batı'dan emir almadığını söyledi.

Dodik, BRICS zirvesine katılma kararına yönelik Batı'nın baskısına ilişkin bir soruya yanıt olarak, "Özel konumumuz nedeniyle, [Batılı ülkelerden] bize itaat etmemizi ve ortakları gibi davranmamamızı isteyen baskıyı kesinlikle hissediyoruz" dedi.

"Kendimi Sırp Cumhuriyeti'nin demokratik olarak seçilmiş bir başkanı olarak görüyorum ve Batılı hükümetlerden emir almak yerine beni seçen Sırp halkını temsil etmeliyim" diye ekledi.

Dodik'e göre, pozisyonunu bilen Batı, onu tehdit etmeyi bile bıraktı. "Kesinlikle birçok yaptırım uyguladılar ve hayatımı zorlaştırmak için çok şey yaptılar. Ancak, siyasi prensiplerimden vazgeçemem," diye vurguladı.

 

Sırp Cumhuriyeti lideri, BRICS Zirvesi'ne katılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi. "Bu küresel etkinliğe katılmamı mümkün kılan şey büyük ölçüde Rusya'nın çabalarıydı, öncelikli olarak barış için mücadele etmeyi amaçlıyordu," diye belirtti. "Bu, halklar, ülkeler ve milletler adına, birbirlerinin egemenliğine saygı ve birbirlerinin işlerine karışmama dayalı bir mücadeledir," dedi Dodik.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —