Tarih: 23.10.2024 07:56

Somali Devlet Başkanı'nın Kenya Ziyareti Güvenlik Bağlarını Güçlendiriyor

Facebook Twitter Linked-in

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'na (ATMIS) asker gönderen ülkelerle görüşmek üzere gerçekleştirdiği bölgesel turun bir parçası olarak pazartesi günü Kenya'ya ulaştı.

Cumhurbaşkanı Mahmud, ziyareti sırasında Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ile ikili ilişkileri geliştirmeyi ve Somali'nin tam anlamıyla kendini savunma sorumluluklarına geçişine yardımcı olmayı amaçlayan görüşmelerde bulunacak.

Bu ziyaret, hafta başında Uganda, Burundi ve Cibuti liderleriyle yapılan ve ATMIS güçlerinin Somali'den kademeli olarak çekilmesi konusunu ele alan toplantıların ardından gerçekleşti.

ATMIS'in misyonunu 2024 Aralık ayında tamamlaması planlanıyor. 2025 yılında yerini, yaklaşık 11.000 askerle azaltılmış bir birlik varlığına sahip olacak olan Afrika Birliği Somali Destek ve İstikrar Misyonu (AUSSOM) alacak.

AUSSOM'un öncelikli odağı, Somali güçlerinin ulusal güvenlik girişimlerine öncülük etmesini sağlayacak şekilde kentsel alanların ve hayati altyapının güvenliğini sağlamak olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —