9359,06%-0,78
38,43% 0,04
43,72% -0,08
4066,16% -0,81
6580,36% -1,07
Tazegül: “Altın”a ulaşmayı zorlaştırmak istiyorlar…
Taşmağazaları Koruma ve El Sanatları Değerli Metalleri Tanıtma Derneği Başkanı ve Erzurum Kuyumcular Odası Başkan Adayı Hakan Tazegül “Altın” üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, Türkiye gündemiyle eş zamanlı olarak sektörün problemleri ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu.
Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren halk arasında kesme altının (astar altın) satış yasağını değerlendiren Tazegül, alınan bu karar sektör içerisinde ve bilhassa kesme altın ile tasarruf yapan, birikim yapan vatandaşlarımızın arasında endişelere sebebiyet vermiştir, dedi.
Tazegül bu durumun vatandaşlarla bir alakasının olmadığını ve rahatlıkla ellerinde bulunan kesme altını diledikleri şekilde satma veya başka bir ürün ile değiştirme imkânlarının bulunduğunu belirterek, alınan bu yasak kararının sadece üretim ve satış sürecini kapsadığını, vatandaşlarımızın rahat olmalarını istedi.
Tazegül; yapılan ekonomi çalışmaları esnasında “yastık altı” denilen tasarruf miktarının kayıt dışı kalmasını engellemek ve dolaylı olarak ta kuyumculuk sektörüyle alakalı fiziki altın dolaşımının kısıtlamasına yönelik çalışmalar olduğu tarafımızdan gözlemlenmektedir, diyerek sektörün içerine çekilmek istenilen daralmaya dikkat çekti.
Hakan Tazegül, atılan bu adımlarla sektörün daralması yanı sıra yarınlarının büyük bir risk ortamına sokulmak istendiğini belirterek; iyileştirme ve sektöre sahip çıkma anlamında bu konuyla alakalı olarak yapılacak olan hemen her türlü çağrı, adım ve birleşme kararlarının arkasında olduklarını, kuyumculuk sektörünün geleceği ve vatandaşlarımızın bahse konu tasarruflarının güvenilir ve kısıtlama olmadan yapabilmeleri açısından alınacak her türlü olumlu kararın destekçisi olacaklarını da ayrıca belirtti.
Hakan Tazegül; son yıllarda, altın ve kuyumculuk sektörüyle alakalı olarak alınan kararların ve uygulamaların kuyumculuk sektörünü daraltmaya yönelik olduğunu ifade ederek, ülke genelinde bulunan sektör temsilcileriyle birlikte hareket edilmesinin; sektörün yarınları açısından olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek, kuyumculuk sektörünün yalnız olmadığının altını çizdi.