Tarih: 24.10.2024 14:51

“Terörizm bir insanlık suçudur"

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk yaptığı açıklamada:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyorum bu terör örgütünü ve örgütlerini kimlerin finans ettiği ve besleyerek cesaretlendirdiğini Türk kamuoyu vicdanı, gerek Irak, gerek Suriye’de gündemini hala koruyan menfur cinayet şebekeleri ile kimler kol kola geziyorlarsa bu cinayetleri kimlerin zemin hazırlattığını ve cesaretlendirdiğini gayet net bilmektedir.

Masum ülke insanlarının canlarına, mallarına kast eden, doymak bitmek bilmeyen bu insanların yaşadığı coğrafyaları sömürü ihtirasları ile cehenneme çevirerek insanlık suçu işleyen, terör ve teröristleri masun insanların başına bela eden malum ülkeler adeta teröre ve teröristlere sanki hiçbir katkıları yok gibi pişkin, pişkin iki yüzlü hiçbirşey olmamışcasına birde orta yere çıkıp yüzsüzce davranmaya devam etmektedirler.

“Terörizm bir insanlık suçudur"
Avrupa Gazeteciler Derneği, Ankara’da Kahramankazan TUSAŞ’a  kahpece, alçakça 5 sivil çalışanın ölümüne 22 sivil çalışanın yaralanmasına neden olan görünürde terör, ardında farklı amaçla yapılan bu kalleş saldırıyı ve ardındaki sorumlu destekçileri hangi ülkeler ise hepsini şiddetle kınıyoruz.

Fişenk açıklamasının devamında :

“Türkiye'de dış güçler destekli terör örgütüne,  arkalarındaki malum destekçisi ülkeler aracılığı ile güvenlik güçlerini, sivilleri hedef alan yine bir cinayetler serisi olarak terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yapılan terör saldırısı çok mesaj içermekle birlikte sivil masum insanları hedef alarak acımasızca taramaları insanlık suçudur.

Bu kalleşçe yapılan saldırı sonrası yitirdiğimiz 5 kişinin ölümüne, 22 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını lanetliyor, bu terör örgütlerine bu cesareti maddi ve manevi olarak veren arkalarındaki emperyalist hangi ülkeler varsa herbirini kınıyoruz.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin acısını tüm kalbimizde tüm Türk Milletimizle beraber yürekten yaşıyoruz. Bu saldırada Yaralananlara 'acil şifalar diliyor ve geçmiş olsun' diyoruz.

Bu tür terör olayları Türk Milletimizin bilakis hangi fikir, görüş ve inançta olursa olsun birliğimize ve dayanışmamıza zarar veremeyecektir. 
Bilakis birbirimize daha sıkı sıkıya kucaklaşmayı, dayanışmayı sağlayacaktır.

En kısa sürede bu olayın gerçek kurgulayıcı aktörlerinin ortaya çıkarılarak cezalandırılmalarını, bu olayların ardında hangi ülke ve camia terör olaylarında başrol oynuyor ise usulüne uygun olarak daha ağır bir şekilde, sorumlularının cezalandırılmasını bekliyoruz.

Artık gün Türk Milleti ve Devleti ile oynamanın bedelinin ne olduğunu öğretmek zamanıdır…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —