Tarih: 26.10.2024 09:04

TikTok, Çin yalanlarını çürüten kızın videosunu kaldırdı

Facebook Twitter Linked-in

Çin merkezli TikTok, Uygur kızın tanık oldukları ve ailesinin yaşadıkları faciaları dile getirerek Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Çin ve Doğu Türkistan hakkındaki yalanlarını sorguladığı videoyu kaldırdı.

İstanbul Üniversitesi’nde 24 Ekim 2024 tarihinde Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Hedef Türkiye: Üç İsrail Planı” başlıklı etkinlikte, Soykırımcı Çin lideri Mav hayranlığıyla ünlenen Doğu Perinçek de konuk olarak konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından soru-cevap aşamasında, gazetecilik bölümü öğrencisi olan Uygur kızı Nefise Oğuz’un Çin’le ilgili sorusu üzerine, Doğu Türkistan’daki soykırım gerçeği ve Çin propagandası hakkında bir diyalog yaşandı. Nefise, bizzat tanık oldukları ve ailesinin yaşadıkları faciaları dile getirerek Perinçek’in Çin ve Doğu Türkistan hakkındaki yalanlarını sorguladı.

Bu diyaloğun görüntüleri diğer sosyal medya platformlarında yoğun ilgi görürken, Çin merkezli TikTok tarafından silindi. Oğuz, bu durumu “Doğu Perinçek’le konuştuğum videom TikTok hesabımdan kaldırılmış. ‘Toplum sınırlarını ihlal ettiğim gerekçesiyle’ silinmiş, ‘Çin’in propagandasını ortaya çıkardığım için’ diyememişler,” sözleriyle paylaştı.

TKİNLİKTE UYGUR KIZIN KONUŞMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI
Etkinlikte Perinçek ile olan diyaloğuyla ilgili @Uygurhaber sosyal medya hesabına öportaj veren Nefise Oğuz, konuşmasının engellenmeye çalıştığını dile getirdi. Oğuz, “Perinçek’in cevabına yanıt verme hakkım olduğunu düşünüp konuşmak istediğimde, Vatan Partisi Öncü Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, kulüp üyelerinin elindeki mikrofonu hızla alarak benim konuşmamı engellemeye çalıştı. Ancak sonrasında yine de cevap verebildim,” dedi.

Videoda görüldüğü üzere, Oğuz’un cevabı salonda yoğun alkış aldı. Etkinlik sonunda ise Perinçek’in, Nefise’yi alkışlayanları Amerikan propagandası yapmakla suçlamaya çalıştığı öğrenildi.

TİKTOK DAHA ÖNCE DE KARLDIRMIŞTI
TikTok’un sensörleriyle ilgili konuşan Nefise Oğuz, “TikTok’un Uygurlarla ilgili paylaşımlara ciddi bir sansür uyguladığı bir gerçektir ve bunu bizzat amcamın adaletinin peşinden koşarken yaşıyorum,” dedi.

Oğuz ayrıca, “Sosyal medya hesaplarımda amcamla ve Uygurlarla ilgili paylaştığım içerikler kaldırılmazdı, ancak geçenlerde amcam için İstanbul’daki BM ofisine gittiğimde çektiğim vlog’um TikTok tarafından kaldırıldı ve videolarıma erişim engeli getirildi. Daha önceki videolarım 300 bin üzerinde izlenirken, şimdi videolarımın izlenme oranları ciddi bir düşüş yaşıyor,” şeklinde belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —