10366,2%-0,04
40,35% 0,24
46,92% 0,49
4349,52% 0,54
6958,85% 0,87
Burak BİROL – BURSA
Trump’tan İran’a Sert Tehdit: “Anlaşma Olmazsa Her Şeylerini Kaybedecekler”
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından yaptığı açıklamayla bölgedeki tansiyonu bir kez daha yükseltti. İran’a karşı diplomatik değil, askeri baskı diliyle konuşan Trump, anlaşma olmazsa “çok daha kötü” saldırıların geleceğini söyledi.
Trump açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İran’a anlaşma için şans üstüne şans verdim ama başaramadım. Sonraki saldırılar çok daha kötü olacak. İran, her şeyini kaybetmeden önce anlaşma yapmalı. Daha fazla ölüm olmadan, çok geç olmadan bu adımı atın.”
Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ABD’nin “dünyanın en ölümcül teknolojilerine” sahip olduğunu belirtti.
“İsrail de aynı teknolojiye sahip. Ve daha fazlası yolda,” ifadeleriyle, İran’a karşı askeri üstünlüğe dikkat çekti.
Trump, açıklamalarının bir bölümünde İranlı muhafazakârları doğrudan hedef alarak, şu sert sözleri kullandı:
“Cesurca konuştular ama neyle karşı karşıya olduklarını bilmiyorlardı. Şimdi hepsi öldü ve işler daha da kötüye gidecek.”
Uzmanlar, Trump’ın bu açıklamalarını, sadece İran’a değil, Ortadoğu’da barış çabalarına da doğrudan bir tehdit olarak yorumluyor. ABD Başkanı’nın dili, saldırıların süreceği ve daha geniş çaplı çatışmaların kapıda olduğuna işaret ediyor.