Tarih: 18.10.2024 08:02

Ukrayna Donanması, bugün Karadeniz'de Rus füze gemilerinin varlığına ilişkin yanıt verdi

Facebook Twitter Linked-in

18 Ekim saat 06:00 itibarıyla Ukrayna askeri kuvvetleri Karadeniz'de bir Rus füze gemisini daha tespit etti. Ancak Ukrayna Donanması'nın sabah raporuna göre, bu gemi Ukrayna için bir tehdit oluşturmuyor.

Özellikle bugün Karadeniz'de Kalibr seyir füzeleri taşıyıcısı olan bir gemi görüldü. Ancak bugün itibariyle toplam füze salvosu sıfırdır.

Azak Denizi'nde, önceki gün ve haftalarda olduğu gibi, Rus gemileri bulunmuyor. Ancak askeri güçler Akdeniz'de dört Rus gemisi tespit etti, bunlardan üçü toplam 16 füzeye kadar salvo kapasitesine sahip Kalibr füze taşıyıcıları.

Ayrıca geçtiğimiz gün içerisinde Rusya'nın çıkarları doğrultusunda Kerç Boğazı'ndan şu gemiler geçti:

Ukrayna Donanması, "Rusya, otomatik tanımlama sistemlerini kapatarak 1974 tarihli Uluslararası Denizde Can Güvenliği Sözleşmesi'ni (SOLAS) ihlal etmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Son zamanlarda Ukrayna Donanması Sözcüsü Dmytro Pletenchuk, bir televizyon maratonu sırasında Rus filosunun artık Ukrayna'daki askeri operasyonların gidişatını etkili bir şekilde etkileyemeyeceğini belirtti . Akdeniz'e gelince, düşman oradan da erişim sağlayamaz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —