Tarih: 10.06.2024 10:22

Ukrayna ilk kez Rusya’daki bir komuta merkezini savaş uçağıyla vurdu

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda, Ukrayna’nın Batılı ortaklarından bazıları, Rusya topraklarındaki askeri hedeflere yönelik saldırılarda Batı silahlarının kullanımına ilişkin daha önce belirlenmiş olan kısıtlamaları zayıflattı; ancak ABD ve Fransa, silahlarının kullanım aralığının Harkov bölgesini çevreleyen toprakları kapsayacak şekilde çerçevesini çizdi. Ve çok geçmeden, tüm geniş çaplı savaş boyunca hiç yaşanmamış bir şey oldu: Bir Ukrayna uçağı, Rusya’daki ilk hedefe saldırdı.

9 Haziran Pazar günkü saldırı sırasında muhtemelen Belgorod bölgesindeki bir Rus komuta merkezi vuruldu. Sky News bunu kaynaklarına referansla bildirdi

Ukrayna ordusundan bir muhatap gazetecilere, 9 Haziran’da bir Ukrayna askeri uçağının ilk kez Rusya topraklarında bir hedefi vurduğunu söyledi.

“Ukrayna Hava Kuvvetlerine (UAF) ait bir misyon, Belgorod bölgesindeki bir Rus komuta merkezini vurdu. Hasar tespiti halen devam etse de bunun Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin havadan gönderilen ilk mühimmatı olduğu doğrulandı. Rusya’daki bir hedefe teslim edildi” diyen kaynak, isminin açıklanmaması kaydıyla yayınlara dikkat çekti.

Yayın, Ukrayna’nın uzun bir süre boyunca Rusya topraklarına yalnızca dronların yardımıyla çok sayıda saldırı düzenlediğini de ekliyor. Ancak gazeteciler, Moskova’nın askeri uçağın bu amaçla kullanılmasını yeni bir gerilim olarak görebileceğinden endişe duyuyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —