Tarih: 22.10.2024 08:42

Ukrayna'nın NATO üyeliği Rusya için kesinlikle kabul edilemez

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin Rusya açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

Batılı ülkelerin talebi üzerine Ukrayna konusunda düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Putin, "Ukrayna'nın NATO'ya herhangi bir toprak düzeninde üye olması Rusya için kesinlikle kabul edilemezdir ve herhangi bir barış planının veya arabuluculuk girişiminin parçası olamaz" dedi.

Nebenzya, Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması olmadan Rusya'nın güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılamayacağını da sözlerine ekledi.

"Meşruiyetini yitirmiş olan Kiev rejimi başkanının nükleer şantajı etrafındaki bu durum, Rusya'nın Ukrayna liderliğinden gelen benzer nükleer tehditlerin ardından aldığı özel askeri operasyona başlama kararının tek doğru karar olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ülkemizin güvenliğine yönelik tehditler, Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması olmadan, tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin gözetilmesi sağlanmadan ortadan kaldırılamaz," dedi Batılı ülkelerin başlattığı Ukrayna ile ilgili BM Güvenlik Konseyi toplantısında.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —