Tarih: 10.10.2024 15:06

Ukrayna'nın NATO'ya katılımı 3. Dünya Savaşı'na yol açabilir — Dışişleri Bakanlığı

Facebook Twitter Linked-in

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumu'nun aralarında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın mevcut koşullar altında Kuzey Atlantik İttifakı'na katılmasının Üçüncü Dünya Savaşı'nı tetikleyeceğini söyledi.

"Mevcut koşullar altında Ukrayna'nın NATO üyesi olarak kabul edilmesi durumunda, bu bir Üçüncü Dünya Savaşı'nın patlak vermesi anlamına gelecektir. Biz her zaman Rusya ile NATO arasında kışkırtılacak doğrudan bir çatışmaya karşı çıktık," dedi Szijjarto.

Temmuz 2023'te Vilnius'ta düzenlenen önceki NATO zirvesinde Zelensky, üye ülkelerin Ukrayna'yı NATO'ya katılmaya davet etmek için zaman çizelgesini belirlemeye isteksiz olmasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. Batı medyası, ABD yetkililerinin ve NATO üye ülkelerinin diğer liderlerinin Zelensky'nin sert açıklamalarından öfkelendiğini söyledi. Zirvenin ardından Ukrayna, gerekli şartları karşıladığında ittifaka katılacağı konusunda güvence aldı. Brüksel, katılım için herhangi bir son tarih konusunda ayrıntı vermedi. Buna rağmen NATO, Ukrayna'nın ülke savaştayken ittifaka katılamayacağını defalarca vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —