Tarih: 22.10.2024 20:10

Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde «OkumaYarışması»

Facebook Twitter Linked-in

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde her yıl bir «Okuma Yarışması» düzenlemek bir gelenek haline geldi.  «OkumaYarışması» - bu, Anavatanla ilgili eserleri, doğayla ilgili şiirleri, aşkı okuyanlar için bir yarışmadır. Şiir, asla bitmeyen bir güç ve ilham kaynağıdır. Hayatımız boyunca bize eşlik ediyor, zorlukların üstesinden gelmemize, kendimize inanmamıza yardımcı oluyor. Şiir mucizeler yaratabilir, bizi değiştirebilir. Etrafınızdaki güzelliği görmenizi, duygu ve duyguların derinliğini hissetmenizi, kendinizin yeni yönlerini keşfetmenizi ve dünyayı algılamanızı sağlar.

 Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde, Doçent Gulnara Karipbaeva'nın rehberliğinde «Uluslararası İlişkiler» uzmanlık alanı 3. sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen, heyecan verici ve ilham verici bir  «OkumaYarışması» düzenlendi. Bu etkinlik, katılımcıları desteklemek ve yaratıcılık ve sanatsal ifade atmosferinin tadını çıkarmak için gelen öğrenci ve öğretmenleri bir araya getirdi. Deneyimli profesörler ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Amir Serikhan'dan oluşan jüri, her performansı yakından takip ederek, parlak anlara ve özgün yorumlara dikkat çekti. Katılımcılar arasında eserlerini keyifle okuyan Yeni Kazakistan'ın genç şairleri de vardı. Tüm katılımcılar harika bir iş çıkardılar ve hak ettikleri yerleri ve katılım sertifikalarını aldılar.

Büyük Ödül: Gulvira Uzakbaeva, 4. sınıf, Uluslararası İlişkiler Fakültesi

1. sıra: Beisembayev Damir, 2. sınıf, Uluslararası İlişkiler Fakültesi

2. sıra: Togusaeva Amina, 3. sınıf, Uluslararası İlişkiler Fakültesi

3. sıra: Mohammad Afzal Alim, 2. sınıf, Uluslararası İlişkiler Fakültesi

Kazananlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz! Okuma Yarışması, edebiyat ve sanatın insanları nasıl birleştirdiğinin parlak bir örneği haline geldi ve gelecekte yeni buluşmaları ve yarışmaları sabırsızlıkla bekliyoruz!

Gülnara Karipbaeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Fakültesi 

Diplomatik Tercüme Bölümü

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —