Tarih: 25.07.2024 10:07

Üst düzey Rus diplomat Laos'taki ASEAN etkinliklerine katılacak

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 25-27 Temmuz tarihlerinde Laos'u ziyaret edecek ve burada Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) üst düzey diplomatlarının toplantılarına katılacak ve bir dizi ikili görüşme gerçekleştirecek.

Laos'un başkenti Vientiane'de yapılacak toplantılar, Rusya-ASEAN, Doğu Asya Zirvesi (EAS) ve ASEAN Bölgesel Forumu (ARF) olmak üzere üç formatta dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın önümüzdeki etkinliklerde özellikle Batı ve NATO'nun bölgenin militarizasyonuna ilişkin çizgisi ışığında Asya-Pasifik bölgesindeki çatışma potansiyelinin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere bölgesel duruma ilişkin değerlendirmeler yapmayı planladığını söyledi.

Bu yıl ayrıca Rusya'nın Güneydoğu Asya'da 1976 Dostluk ve İşbirliği Anlaşması'na katılımının 20. yıl dönümü. Sözcüye göre bu bağlamda Vientiane toplantısının bölgede barış ve istikrarı sağlamak için anlaşmada yer alan ilkeleri yeniden teyit etmesi planlanıyor.

 

Zakharova, Lavrov'un ayrıca etkinliklerin aralarında çok sayıda ikili görüşme planladığını söyledi. Amerikalılarla bir görüşme olasılığı sorulduğunda, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, TASS'a böyle bir temasın planlanmadığını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —