Tarih: 23.10.2024 07:39

Uygurlara Çin zulmü: Bayrak Töreni

Facebook Twitter Linked-in

Çin İşgali altındaki Türk yurdu Doğu Türkistan'da asimilasyon ve sistematik soykırım politikalarının bir parçası olarak bölge genelinde Sivil halk, her pazartesi sabahı, güvenlik güçlerinin gözetiminde gerçekeleşecek Bayrak töreniyle Çin'e bağlılık yemini etmeye zorlanıyor.

Doğu Türkistan’daki sözde serbest olduğu söylenen siviller, Komünist partisinin çeşitli propakanda faaliyetlerine katılmadığı gerekçesiyle Şantaj ve tehditlere maruz kalıyor.

 

3 Defadan fazla katılım sağlamayan veya görevlilerin hoşlanmadığı bir davranışta bulunanların cezalandırılacağı, görülen ilk yanlışta kınama, daha sonraki sorunlara verilecek cazanın gecelik siyasi eğitim kamplarına gönderilmek olduğu dikkat çekiyor.

Istiqlal TV ekibinin Çin kaynaklı sosyal medyadan ulşatığı kısmi görüntü kayıtlarında, kadim Kaşgar’da Uygur Türklerinin Çinli polisler eşliğinde sıraya dizilerek bayrak törenine katıldığı görülüyor. Her pazartesi düzenlenen ve herkesin katılması mecburi olan törene ilişkin görüntüde, Uygur Türklerini Çin'e bağlılık yemini etmeye zorlandığı anlaşılıyor.

 

Bayrak töreni, Çin’in hiçbir kesiminde bu denli baskın olmazken, geçmişte Komünist rejimin söz konusu Bayrak törenlerine her ne sebeple olursa olsun katılım sağlamayanların doğrudan Toplama Kamplarına alındığı ile ilişkin haberler basına yansımıştı.

Çin rejin hükûmetinin baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da topyekûn bir halk günümüze kadar sistematik soykırıma uğruyor. Dinî, siyasî ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan bütün Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —