Haberi Sesli Oku

Yemen Zülfikarı çekti: Tel Aviv'den Kızıldeniz'e kadar... Milyonlar yine sığınaklara

Yemen Zülfikarı çekti: Tel Aviv

Ensarullah güçleri iki farklı tipte balistik füzeyle İsrail'e operasyon düzenledi; bunlardan biri de Zülfikar'dı. Siren sesleri sığınaklara hücum ettirdi, Tel Aviv'deki gösteriyi dağıttı. USS Truman uçak gemisi de bir gün aradan sonra 24 saat içinde iki kere hedef alındı.

Yemen ordusu pazartesi akşamını oldukça etkin geçirdi. Önce Tel Aviv, Ben Gurion Havalimanı'nı iki füzeyle hedef aldığını, ardından Kızıldeniz'deki ABD uçak gemisi USS Harry Truman'ı birkaç füze ve İHA ile vurduğunu bildirdi.

Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, gece geç saatte yaptığı açıklamada, başkentteki uluslararası havalimanına düzenlenen operasyonda Zülfikar balistik füzesi ile Filistin 2 hipersonik füzesinin kullanıldığını belirtti. Bu, Yemen'in geçen çarşambadan beri İsrail'e düzenlediği altıncı saldırı oldu.

Yemen Zülfikarı çekti: Tel Aviv'den Kızıldeniz'e kadar... Milyonlar yine sığınaklara - Resim : 1
Ünlü Brezilyalı gazeteci Pepe Escobar Yemen'de Seri ile birlikte, 23 Mart

NETANYAHU'YA 'JEST'

İsrail basını her zaman olduğu gibi “milyonlarca insanın sığınaklara kaçtığını” yazdı. İsrail Hayom gazetesi Yemen füzelerinin Tel Aviv'de düzenlenen bir protesto gösterisine denk geldiğini, eylemcilerin siren sesleriyle birlikte dağıldığını kaydetti. Orta bölgeler ve Kudüs'te de sirenlerin etkinleştirilmesinin ardından İsraillilerin saklandığını, siper aldığı ve araçların durduğunu gösteren video görüntüleri ortaya çıktı. İzdiham sırasında birkaç İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

TEKİNSİZ BÖLGE

İsrael Hayom, Ben Gurion Havaalanı'ndaki hava trafiğinin füze saldırısı sirenlerinin çalması üzerine bir kez daha durdurulduğunu belirtti. Ensarullah Hareketi (Husiler) cumartesi günü, havalimanının artık güvende olmayacağını açıklamış, havayolu şirketlerini uçuşları durdurmaya çağırmıştı.

 

Gazete ayrıca İsrail ordusunun füzelere müdahalesinden sonra büyükçe bir şarapnel parçanın bir itfaiye istasyonuna düşerek hasara yol açtığını bildirdi.

UÇAK GEMİSİNDE ZOR GECE

Yemen Zülfikarı çekti: Tel Aviv'den Kızıldeniz'e kadar... Milyonlar yine sığınaklara - Resim : 2
Yemen'i bombalamak üzere USS Truman'dan henüz havalanmış bir ABD savaş uçağı

Seri ayrıca Kızıldeniz'deki USS Truman ile beraberindeki savaş gemilerine düzenlenen saldırıda bir dizi balistik ve seyir füzesinin yanı sıra İHA'nın kullanıldığını bildirdi. Operasyonun birkaç saat sürdüğünü vurgulayan Tuğgeneral, bu esnada düşmanın Yemen'e karşı hava saldırısı hazırlığı içerisinde olduğunu ve engellendiğini" kaydetti. Bu, USS Truman'a 24 saat içinde düzenlenen ikinci saldırı oldu. Önümüzdeki ay ikinci bir ABD uçak gemisinin Batı Asya'ya varması bekleniyor.

Yahya Seri, Yemen'in "tüm özgür halkını ezilen Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye" çağırdı ve sözlerini şöyle noktaladı: “Yemen ordusu saldırganlık durana ve Gazze'deki kuşatma kaldırılana kadar İsrail gemilerinin seyrüseferini hakkını engellemeye ve işgal altındaki bölgenin derinliklerini hedef almaya devam edecek."

AMERİKAN SALDIRILARI

ABD de pazartesi akşamı Yemen'in kuzeyindeki Sada vilayetine dokuz hava baskını düzenledi. Yaralıların bulunduğu belirtilse de bir rakam paylaşılmadı. Bir önceki gece yine Sada hedef alınmış, bir kişi hayatını kaybetmiş, üçü çocuk 13 kişi yaralanmıştı.



Haber Editörü

admin admin

admin@kurumsalx.com

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Huzurun ve kalitenin diğer adı: Atatürk Üniversitesi

Dadaş 1 attı pir attı…

Dadaşın formasıyla daha nice 100 lere inşallah

Erzurum B.B. U-16 yaş grubu Şampiyonu Yakutiye Spor oldu

Anahtar Parti Erzurum Kurucu İl Başkanı Mensur Durmuş Sağlık Nedeniyle İstifa Etti

Hayal kırıklığımı dersiniz yoksa yıkılan hayaller mi?

Bursa'da Yıldırımlı okullar PİSA 2025’e hazır

Minikler sıfır atığı eğlenerek öğrendiler

YÖK tarafından hayata geçilen Bilim İletişim Ofisi AİÇÜ’de kuruldu

Ara tatilde mesleki eğitim ücretleri ödenecek mi?

Eğitimde ikinci ara tatil başladı

LGS merkezi sınavı için başvuru süresi uzatıldı

LGS başvuru süresi uzatıldı!

2025-YDS/1 sonuçları açıklandı

MEB 'Bayram Neşesi' ve 'Arada 1'i erişime açtı

Bursa'da Nilüfer’de miniklere ‘sıfır atık’ eğitimi

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Adıyaman’da üç ayrı kazada 23 kişi yaralandı - Videolu Haber

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Özhan: Besni’miz için çalışmaya devam ediyoruz

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

MÜSİAD Adıyaman Başkanı Abdulkadir Kurt’tan Ramazan Bayramı mesajı

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Genç MÜSİAD Adıyaman Başkanı Berkan Yapıcı’dan Ramazan Bayramı mesajı

Manisa'nın sofralarındaki bereket 146.800 kişiyle paylaşıldı

Eski beslenmeye kademeli dönülmeli!

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Sıfır Atık'ta 'geri kazanım' yüzde 36,08'e çıktı

Bingöl’de 3,3 büyüklüğünde deprem

Bursa İnegöl protokolü bayramlaştı

Yükleniyor