Hasan Barın

Tarih: 09.10.2024 21:24

Abd Ve İsrail’in, Avanjelizm ve Armegeddon Savaşı hastalık hastalığı!!!

Facebook Twitter Linked-in

Abd Ve İsrail’in, Avanjelizm ve Armegeddon Savaşı hastalık hastalığı!!!

İsrail ile ABD arasında menfaat ilişkisi olduğunu; İsrail’in, ABD’nin Ortadoğu’daki menfaatlerini koruduğunu, bunun da varlık sebebin olduğunu, diğer yazılarım da belirtmiştim.

Günümüz savaşlarının en başlıca sebebini;
hele hele Filistin’in düne kadar sapanla taş atmak için sapanı;, son savaşta ise borudan bozma füze atar kullanıldığını düşünürsek; sadece silah satışını arttırmak temeline oturmanın çok yanlış olacağını düşünüyorum.
Yüzlerce yıllık ideallerini gerçekleştirmek; büyük imparatorluklar kurmak isterseniz bunu dini temellere de oturtmak zorundasınızdır.
Zaman gelir din temelli bu savaş ve çatışmalar, ayrı din veya mezhep karşıtları arasında olduğu gibi; aynı din içerisinde ki mezhepler arasında da olur.
Aslına bakarsanız sebep din diye gösterilse de esas kavgası yapılan din arkasına saklanan diğer sebepledir.

Peki, ABD ile İsrail, bırakın ayrı mezhebi ayrı dine sahip olmalarına rağmen birbirlerini cansiperane savunmalarının dini nedenini hiç merak ettiniz mi?
Bilgim ve kalemim yettiğince anlatmaya çalışayım:

ABD ile Israil’in yakınlığını teokratik (Dini) temeli Avanjelizm’dir.

Evanjelizm’e İnanan kişilere de Avanjelist denir.
Almanya’da Martin Luther’in, yanlışlıklar gördüğü Ortodoks ve Katolik inancına karşı büyük mücadelelerle oluşturduĝu Protestanlıĝın bir kolu olduğu da söylenebilir.
Avanjelizm’in tarihe adını yazdırdığı zamanlardaki ilk amacı Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’daki öğretilerini anlatarak eski Hristiyanlık inancı.
Bunda bir sorun yok. İnsanlar dinini, inananlara, inanmak isteyenlere anlatabilir.

 

Din tartışmasına girmek istemiyorum ama, Dinler Tarihi’ni okuyan araştıran bir tarihci olarak; eski inanç dendiğinde, “hangi eski inanç” sorusu aklıma geliyor!

İnanç tartışmasına girmek istemiyorum ama Dinler Tarihi’ni araştıran ve bu konuda Hristiyan dört kitabı, Tevrat dahil bir çok kitap okuyan tarihçi olarak hangi kitaplardaki inanç;
Değiştirilen kitaplar mı?
Değiştirildiğini sonra tekrardan değiştirilen kitaplar mı?
Ahit kitapları mı?

Daha fazla bilgi için Dinler Tarihi’ni, Haçlı ′’ olarak anılmak pahasına o Mesih dedikleri soytarıyla da, İsrail’le de savaşır, geberttiklerimizi, iki bin yılı günümüze uyarlayıp, ta Türkiye’yi de içine alacak şekilde Anadolu’ya kadar uzattıkları o vadedildi dedikleri Kenan topraklarına gömer, o çok istedikleri vaadi de gerçekleştiririz.

Yazıma burada son verirken algılarla, doğruların baskılandıĝı Dünya’da;

Herkesin bir inancı, masası, projeye karşı projesi, stratejiye karşı stratejisisinin olduğunu hatırlatıyor,
Kimin Mesih’in diğerinin Mesih’ini; kimi kimi dövdüğünü, kimin Deccal kimin Mesih olduğunu göreceğimiz günü dört hatta altı gözle bekliyoruz.

Annelerini emdikten sonra, annelerinin ninni sesiyle huzur içinde uyurken bomba ile parça parça olan Gazze’de bunu yazmak çok zor olsa da;

Siz gene de,
Sağlık, huzur, saygıyla kalın!

 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —